-->

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις, προσπάθεια για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις, προσπάθεια για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο, ένα το ενεργό μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, ενισχύονται οι δυνάμεις συνεχώς ενώ υπάρχουν και αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν και τις αναζωπυρώσεις στο πεδίο.

Φωτιά στον Έβρο: Αναζωπύρωση στη Δαδιά

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες και η προσπάθεια να μην απειλήσει το χωριό της Δαδιάς Σουφλίου, αλλά και τον πυρήνα του μοναδικής ομορφιάς Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, έδωσαν όλη τη νύχτα περίπου 300 Πυροσβέστες.

Με το πρώτο φως της ημέρας, 10 εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένετα να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης και δύο Canadair CL215 από Βόλο και δύο Canadair CL415 από Ελευσίνα. ενώ επιχειρoούν αυτήν την ώρα 291 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα.

Επίσης, συνδράμουν την προσπάθεια τόσο ο Στρατός με πεζοπόρα τμήματα αλλά κυρίως μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, αλλά και τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Σουφλίου.

Το πρόβλημα είναι ότι λόγω του παρθένου δάσους και των ειδικών μέτρων προστασίας που ισχύουν για τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, δεν υπάρχουν σε κάποια σημεία δρόμοι πρόσβασης για τις επίγειες δυνάμεις και έτσι μόνο με εναέρια μέσα μπορεί να σβήσει η φωτιά.

{https://youtu.be/tws8X2i9d7M}

Το βράδυ υπήρξαν φόβοι μήπως οι φλόγες απειλήσουν το χωριό της Δαδιάς ή της Λευκίμης, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε λόγω των υπεράνθρωπων προσπαθειών που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν φτάσει από πολλά σημεία της Ελλάδας και όχι μόνο από Θράκη και Μακεδονία.και μέχρι τις πρωινές ώρες.

Τις προσπάθειες συντονίζει από χθες που έφτασε στην περιοχή ο υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Β. Ελλάδας, μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνο Κούκουρα.

{https://youtu.be/PGAKAiWzjfA}

Χθες το απόγευμα στην περιοχή βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και παρέμεινε μέχρι τις πρωινές ώρες, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίη Δελησταμάτη, που είναι άλλωστε και κάτοικος Δαδιάς και τον υπεύθυνο ΠΟλιτικής Προστασίας της ΑΜΘ Πρόδρομο Φωτακίδη.

Για την εικόνα που έχει η φωτιά το πρωί της Παρασκευής μίλησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA «μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει καπνός, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά μικροεστίες που μας απασχολούν και γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν».

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1550327353460625414?s=20&t=qDy5XWuRu2wUD9WvuJrHrg}

«Δίνουμε μια μάχη για να οριοθετήσουμε αυτή τη δύσκολη πυρκαγιά λόγω του ανάγλυφου της περιοχής» συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για φωτιά που βρίσκεται στα όρια του μεγάλου πυρήνα της Δαδιάς καθώς καίγεται ιπευκοδάσος

«Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της ημέρας να καταφέρουμε να την οριοθετήσουμε. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι» κατέληξε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΕΒΡΟΣ #ΣΟΥΦΛΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1Zl6i4G
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->