-->

«Κουρεμένα ενοίκια»: Στο περίμενε χιλιάδες ιδιοκτήτες για να πληρωθούν

«Κουρεμένα ενοίκια»: Στο περίμενε χιλιάδες ιδιοκτήτες για να πληρωθούν

Στο «περίμενε» παραμένουν ακόμα χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί για τα «κουρεμένα» ενοίκια και μάλιστα για πολλούς η οφειλή εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2020.

Οι αποζημιώσεις οι οποίες εκκρεμούν φτάνουν ακόμα και το 80% των ενοικίων που «κουρεύτηκαν» κατα την περίοδο Ιανουαρίου -Ιουλίου 2021, ενώ μικρότερα είναι τα ποσά που εκκρεμούν για την περίοδο Μαρτίου- Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι τα μισθωτήρια ελέγχονται το καθένα ξεχωριστά, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να εντοπίσουν ποιος είναι ο δικαιούχος μεταξύ ενοικιαστή και υπενοικιαστή.

Σαρωτικές διασταυρώσεις

Οι έλεγχοι από τις ελεγκτικής υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, δεν εξαντλούνται στις περιπτώσεις υπενοικίασης για τις οποίες εκκρεμούν οι πληρωμές, αλλά έχουν προχωρήσει και περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν ήδη εισπράξει την αποζημίωση, αλλά οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι είναι πολύ πιθανό να επιχείρησαν να εισπράξουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις δηλώνοντας «παραφουσκωμένα» ενοίκια.

Οι διασταυρώσεις των ελεγκτών της ΑΑΔΕ έχουν βγάλει αρκετές υποθέσεις ιδιοκτητών οι οποίοι επιχείρησαν με εικονικές αυξήσεις στο μηνιαίο μίσθωμα να εισπράξουν μεγαλύτερη αποζημίωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις

κατά την περίοδο του lockdown μέσα σε μια μέρα άλλαξαν το αρχικό μίσθωμα προκειμένου να εισπράξουν μεγαλύτερη κρατική αποζημίωση, πολλές φορές μάλιστα η αλλαγή του ενοικίου έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των ενοικιαστών οι οποίοι δεν επιβαρύνονταν καθώς το ενοίκιο καλύπτονταν από την κρατική επιδότηση.

Η διαδικασία ήταν σχετικά απλή καθώς ο ιδιόκτητα υπέβαλε τροποποιητική δήλωση με την εικονική αύξηση του ενοικίου, με αποτέλεσμα να εισπράττει αυξημένη αποζημίωση.

Οι έλεγχοι βέβαια αποκάλυψαν και άλλες περιπτώσεις οι οποίοι θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» των ελεγκτών. Σε αυτές εντοπίστηκαν:

-Πολλαπλές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας ή πολλαπλές δηλώσεις Covid (για την ίδια περίοδο ή/και από πολλαπλούς μισθωτές), στις οποίες δεν ταυτοποιούνται τα ακίνητα.

-Εκμισθούμενα ακίνητα, τα οποία δεν αντιστοιχούν σε δηλωθέντα εμπράγματα δικαιώματα, με αποτέλεσμα να διενεργείται έλεγχος των αντίστοιχων νομιμοποιητικών εγγράφων που αποδεικνύουν την έννομη σχέση του εκμισθωτή με το ακίνητο.

-Αναπροσαρμογές του μισθώματος που δεν αποτυπώνονται με τροποποίηση της μίσθωσης, αλλά με αναγραφή στις «Σημειώσεις» της αρχικής μίσθωσης.

-Αλυσίδες «εικονικών» υπεκμισθώσεων ή/και πολλαπλών ακινήτων.

#ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ_ΕΝΟΙΚΙΑ #ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ #ΠΛΗΡΩΜΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bQPhKOT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->