Ξεκαθαρίζει ο Ζαούτης για την υποχρεωτικότητα της μάσκας: «Δεν επιστρέφουν»

Ξεκαθαρίζει ο Ζαούτης για την υποχρεωτικότητα της μάσκας: «Δεν επιστρέφουν»

Για την επιστροφή της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κλειστούς χώρους μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, ξεκαθαρίζοντας για ποιους λόγους ακόμα δεν αλλάζει η απόφαση αυτή ακολουθώντας παράλληλα την επιδημιολογική εικόνα. 

 

Ο κ. Ζαούτης μίλησε για την αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και για την επιστροφή της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κλειστούς χώρους. 

Σημείωσε πώς το νέο στέλεχος που επικρατεί πιο μεταδοτικό αλλά λιγότερο ισχυρό παραθέτοντας στην συνέχεια τους λόγους τους οποίους θεωρεί πώς οι σκληροί δείκτες δεν θα προβληματίσουν σε έναν μεγάλο βαθμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ: «Πριν 2-3 μήνες ξεκίνησε μια συζήτηση παγκοσμίως για το ποιοι είναι οι σκληροί δείκτες στην επόμενη φάση της πανδημίας, σε αυτή που έχουμε μπει. Οι σκληροί δείκτες δεν είναι πλέον τα κρούσματα, είναι η σοβαρή νοσηλεία, η νοσηλεία σε ΜΕΘ και βέβαια η θνησιμότητα.

Έχουμε δει μια αύξηση στις νοσηλείες σε απλές κλίνες covid, δεν έχουμε δει αύξηση σε ΜΕΘ. Στα προηγούμενα κύματα ακολούθησε η αύξηση σε εισαγωγές σε ΜΕΘ κάπου δυο εβδομάδες μετά την έναρξη του κύματος, τώρα είμαστε κοντά στο μήνα μετά την έναρξη του κύματος και δεν έχουμε δει αύξηση. Και γιατί πιστεύουμε ότι αν υπάρχει κάποια αύξηση θα είναι μικρή; Είναι επειδή ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο ή εχει σε ένα επίπεδο ανοσία από τη νόσο, έχουμε ένα στέλεχος που είναι πιο μεταδοτικό αλλά δεν έχει γίνει πιο ισχυρό και για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ οι σκληροί δείκτες δεν θα προβληματίσουν σε έναν μεγάλο βαθμό αλλά όπως λέμε από την πρώτη μέρα ακολουθούμε την επιδημιολογική εικόνα, αν μας οδηγήσει κάπου αλλού θα το συζητήσουμε».

#ΜΑΣΚΑ #ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ #ΘΕΟΚΛΗΣ_ΖΑΟΥΤΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/j5DZML7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη