Καύσωνας: Δροσίζονται ακόμη και στα σιντριβάνια, ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία (βίντεο)

Καύσωνας: Δροσίζονται ακόμη και στα σιντριβάνια, ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία (βίντεο)

Ο καύσωνας χτυπάει τη χώρα μας, και η Αθηναίοι έχουν «γεμίσει« τις παραλίες της Αττικής για μια ανάσα δροσιάς. Οι τουρίστες δε, δροσίζονται ακόμα και στα σιντριβάνια της πρωτεύουσας.

Στις κοντινές παραλίες, η θαλασσινή αύρα φέρνει χαμόγελα. «Τι καλύτερο από το να περνάς τέτοιες ημέρες δίπλα από το κύμα», λέει ο κόσμος που κολυμπάει στη θάλασσα.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη η ζέστη ανυπόφορη, κάποιοι έκαναν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης με καπέλα και ομπρέλες για να προστατευτούν από τον ήλιο.

Ανάμεσα στις «κόκκινες» περιοχές που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι:

  • Αγία Τριάδα Φθιώτιδος: 39 °C
  • Ιωάννινα: 39 °C
  • Λουτράκι: 39 °C
  • Γύθειο Λακωνίας: 39 °C
  • Καλλιθέα Αττικής: 38,4 °C
  • Άργος: 38,3 °C

Αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 37 και 39°C.

Τρόποι προστασίας από τον καύσωνα

1. Χρησιμοποίησε μια θερμοφόρα

Για την ακρίβεια γέμισε με παγωμένο νερό τη θερμοφόρα ή ένα γυάλινο μπουκάλι και βάλτο στα πόδια του κρεβατιού λίγα λεπτά πριν ξαπλώσεις για να βρεις δροσερά τα σεντόνια. Αν έχεις στο σπίτι ice pack για τραυματισμούς (ή ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξη), μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο.

2. Φτιάξε ένα DIY κλιματιστικό

Η ιδέα είναι απλή: βάλε ένα ρηχό δοχείο ή μπολ γεμάτο με πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα. Η δροσιά που θα δημιουργηθεί είναι εντυπωσιακή.

Οι μετεωρολόγοι ζητούν από τον κόσμο να «οπλιστεί» με υπομονή καθώς ο καύσωνας ήρθε και θα μείνει αρκετές ημέρες.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΖΕΣΤΗ #ΑΤΤΙΚΗ #ΠΑΡΑΛΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/oL0vRfE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη