Τάκης Θεοδωρικάκος: «Με καινοτόμο τρόπο στηρίζουμε την Ελληνίδα Αστυνομικό»

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Με καινοτόμο τρόπο στηρίζουμε την Ελληνίδα Αστυνομικό»

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τις Ελληνίδες Αστυνομικούς παρουσίασαν σήμερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Google.

Στην εκδήλωση με θέμα «IamRemarkable», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών, συμμετείχαν 40 γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ από διάφορες Υπηρεσίες και στόχος ήταν η εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες αυτοπροβολής και η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αστυνομικοί στον εργασιακό τους χώρο.  Ώστε να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, να αυξηθεί ο ρόλος και η προσφορά τους.

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στο χαιρετισμό του ανέφερε: ««Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει στις τάξεις της 7.900 γυναίκες, οι οποίες αποδεικνύονται καθημερινά άξια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν παντού, υπηρετούν σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, στην Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ, στα Α.Τ., στα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που είναι γραφεία αιχμής της δράσης μας ενάντια σε μία σύγχρονη μορφή εγκληματικότητας η οποία δυστυχώς μετά την πανδημία είναι ιδιαίτερα αυξανόμενη, στην Ασφάλεια, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στις εισόδου της χώρας και τις εξόδους, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, στα Εναέρια Μέσα, στην Υπηρεσία των Αεροσκαφών, στην Τροχαία και ασφαλώς στην Αστυνομική Ακαδημία.

Οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. είναι παντού! Στην πρώτη γραμμή, αλλά και σε σημαντικές επιτελικές θέσεις και είναι εκεί με το σπαθί τους γιατί το αξίζουν. Ο ρόλος τους είναι κρίσιμος στην εκτέλεση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι κρίσιμος στη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με την κοινωνία και ασφαλώς είναι καθοριστικός στην ίδια την εξέλιξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε όλοι μαζί, γυναίκες και άντρες στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να διευκολύνουμε την ακόμη πιο αναβαθμισμένη συμβολή της γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία και την ανάδειξη του έργου της γιατί ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα και εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε. Για αυτό θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία της Google με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αστυνομικοί, τόσο στον εργασιακό τους χώρο, αλλά όχι μόνο στον εργασιακό χώρο, καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν ισχυρά στερεότυπα μέσα στην κοινωνία. Άλλωστε τα στερεότυπα που υπάρχουν μέσα στην Αστυνομία είναι εφαπτόμενα και συναρτημένα με τα στερεότυπα της κοινωνίας, γιατί και η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.»

Από την πλευρά της, η κα Θωμαής Γκλάρου-Σταυροπούλου, Head of Industry, Travel & Tech στη Google και μέλος της πρωτοβουλίας #IamRemarkable δήλωσε: «Πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε για τα κατορθώματά μας. Τα πολιτιστικά και έμφυλα στερεότυπα, όπως επίσης και το «σύνδρομο του απατεώνα», μπορούν να αποτρέψουν κάποιον να αναγνωρίσει τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του και να εκφράσει τα επιτεύγματά του. Με το πρόγραμμα I am Remarkable δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τα κίνητρα και τις δεξιότητες για την αυτοπροβολή των γυναικών και των υποεκπροσωπούμενων ομάδων, μεταβάλλοντας έτσι την κοινωνική αντίληψη για τη σημασία της αυτοπροβολής».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Ρόκκος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κολλίντζας, ο Βοηθός Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ανθούλης, και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας.

#ΤΑΚΗΣ_ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΓΥΝΑΙΚΑ #GOOGLE


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bfPE2lh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη