Υπό έλεγχο η πορεία της φωτιάς στο Δίστομο

Υπό έλεγχο η πορεία της φωτιάς στο Δίστομο

Στη «μάχη» ελέγχου της φωτιάς και κατ' επέκταση την κατάσβεσή της, στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συμμετέχουν μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, αλλά εθελοντών.

 

Η πυρκαγιά, βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, απέκτησε δύο μεγάλα μέτωπα που κινούνταν απειλητικά ακόμη και προς το χωριό Δίστομο. Το απόγευμα της Παρασκευής (29/7) οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις μαζί με τα εναέρια μέσα μπόρεσαν να κυκλώσουν τα δύο μέτωπα και να αρχίσουν να περιορίζουν την καταστροφική τους δράση.

«Από την έναρξή της είχαμε ισχυρούς ανέμους και η φωτιά γρήγορα δημιούργησε πολλά μέτωπα», σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, πού από το μεσημέρι μέχρι τώρα συγκάλεσε δύο συντονιστικά όργανα για να τεθούν οι προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με την κ. Παπαθωμά, πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται «σε δύο μέτωπα, τα οποία ελέγχουμε και έχουμε κυκλώσει περιφερειακά. Ωστόσο, όμως, η πυκνή βλάστηση και οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να ελέγξουμε πλήρως τη φωτιά».

Όπως υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης, «δεν κινδυνεύουν οικισμοί και άνθρωποι και μπορέσαμε να ελέγξουμε την πορεία της φωτιάς, χωρίς να εκκενώσουμε περιοχές». Επί του θέματος συμπλήρωσε: «Έχουμε το βλέμμα μας στις αναζωπυρώσεις και βεβαίως πιστεύουμε ότι μέχρι το τελευταίο φως της μέρας θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ελπίζοντας να ελέγξουμε μέχρι τότε πλήρως τη φωτιά».

Στο Δίστομο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 23 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα και εθελοντές ενώ έχουν διατεθεί μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Τέλος, με εντολή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, αρμόδια ανακριτικά όργανα διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

#ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΔΙΣΤΟΜΟ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kWaOj5L
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη