Το αρχείο του kaliterilamia.gr χρησιμοποιήθηκε σε μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Πληροφορικής


Μελέτη Απόδοσης ενός Hybrid-Link TDMA MAC Πρωτοκόλλου για συμβατικά και RoF WLANs

Σχολή/Τμήμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Πληροφορικής

Περίληψη:

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η ανθρωπότητα έχει βιώσει δραματικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας της ασύρματης δικτύωσης. Η οικογένεια προτύπων της IEEE για ασύρματα τοπικά δίκτυα (WLAN), το γνωστό σε όλους IEEE 802.11, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της έρευνας και καινοτομίας των ασυρμάτων δικτύων, με ολοένα και αυξανόμενες εφαρμογές παγκοσμίως. Είναι όμως η απόδοση του απολύτως ικανοποιητική για τις ανάγκες του σημερινού κόσμου στα συμβατικά ασύρματα τοπικά δίκτυα και πως ανταποκρίνεται σε άλλες επωφελείς τεχνολογίες, όπως η τεχνολογία ραδιοκυμάτων δια μέσου οπτικής ίνας (Radio Over Fiber); Σε αυτήν την πτυχιακή εργασία, προσπαθούμε να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα με την αναλυτική περιγραφή αυτών των προηγμένων επιστημονικών γνώσεων και παρουσιάζουμε ένα νέο Hybrid Link-TDMA MAC πρωτόκολλο, μελετώντας παράλληλα την απόδοση του σε συμβατικά και RoF WLAN. Στο πρώτο κεφάλαιο κάνουμε μια εισαγωγή στα ασύρματα δίκτυα, κάνοντας μια ανασκόπηση της ιστορίας τους, της τεχνολογίας τους, των εφαρμογών τους κτλ. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφουμε τις μεθόδους πολλαπλής πρόσβασης στα ασύρματα συστήματα ενώ στο τρίτο αναφερόμαστε στην οικογένεια προτύπων ΙΕΕΕ 802.11. Στο τέταρτο κεφάλαιο, αναλύουμε την τεχνολογία ραδιοκυμάτων μέσω οπτικής ίνας Radio over Fiber. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε το Hybrid Link-TDMA MAC πρωτόκολλο και μελετάμε την απόδοση του σε συμβατικά και RoF WLAN, σε σχέση με το υπάρχον ΙΕΕΕ 802.11 MAC. Στο κεφάλαιο 6 υλοποιούμε τους αλγορίθμους του αναλυτικού μοντέλου και του προσομοιωτή για διάφορα σενάρια και παραθέτουμε τα συμπεράσματα που προέκυψαν. Τέλος, η πτυχιακή εργασία κλείνει με τον επίλογο στο κεφάλαιο 7.


Συγγραφείς: Τσιρίδης Ελευθέριος Κωνσταντίνου

Ημ/νία έκδοσης: 2021

Επιβλέπων: Νικοπολιτίδης Πέτρος, Παπαδημητρίου Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη