NASA: Αποκατέστησε την επικοινωνία με το σκάφος Capstone που κατευθύνεται στη Σελήνη

pexels, φωτογραφία αρχείου

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι η διακοπή της επαφής της με τη μικρή διαστημοσυσκευή Capstone υπήρξε σχετικά σύντομη, καθώς κατάφερε να αποκαταστήσει την επικοινωνία με το σκάφος που κατευθύνεται στη Σελήνη ως προπομπός των μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών «Άρτεμις».

Από τη ΝΑΣΑ δεν δόθηκαν, προς το παρόν, περαιτέρω εξηγήσεις για την αιτία του προβλήματος.

Η απώλεια της επικοινωνίας είχε γίνει τη Δευτέρα, όταν το σκάφος μεγέθους φούρνου μικροκυμάτων, βάρους 25 κιλών και κόστους 33 εκατ. δολαρίων είχε εγκαταλείψει την τροχιά της Γης και είχε αρχίσει το ταξίδι του προς το φεγγάρι.

Στόχος του Capstone να τεθεί σε μια άκρως ελλειπτική τροχιά που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά από τη NASA, η οποία σκοπεύει να την αξιοποιήσει για να εγκαταστήσει εκεί τον υπό ανάπτυξη σεληνιακό σταθμό της Gateway.

Ο τελευταίος θα χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι των Αμερικανών αστροναυτών προς τη Σελήνη.

Αν όλα πάνε καλά, το Capstone αναμένεται να φθάσει στο φεγγάρι στις 13 Νοεμβρίου.

#NASA #ΣΕΛΗΝΗ #ΣΚΑΦΟΣ #ΔΙΑΣΤΗΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/uDIhgKf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη