Λαμία - ΑΕΚ 0-3


Ο αρχηγός Σέρχιο Αραούχο έβαλε τα θεμέλια με δυο γκολ (35', 65') και ο Πινέδα το κερασάκι (73') στην επιβλητική νίκη της ΑΕΚ εναντίον της Λαμίας, η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με πέναλτι που έστειλε στο δοκάρι ο Ντε Βινσέντι.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα με την υπογραφή του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, μια στο 35' και μία στο 65', και με ένα πανέμορφο γκολ του Πινέδα στο 73' ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα φεύγοντας με το διπλό (0-3) από την έδρα της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι, που αντιμετώπιζαν αρκετές απουσίες, έβαζαν δύσκολα στην Ένωση, χάνοντας και πέναλτι με τον Ντε Βινσέντι στο 33', αλλά στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι βρήκαν τον τρόπο πιέζοντας ψηλά την άμυνα της Λαμίας να ξεκλειδώσουν την κλειστή ανασταλτική λειτουργία της και στο δεύτερο ημίχρονο να βάλουν τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Δυναμική παρουσία των φίλων της ΑΕΚ στις εξέδρες του ΔΑΚ που πανηγύρισαν στο τέλος μαζί με τους παίκτες του Αλμέιδα το νικηφόρο ξεκίνημα.

Έτσι ξεκίνησαν Φέστα και Αλμέιδα

Για τη Λαμία ο Τζανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, Κορνέζο, Τζανετόπουλο και Σιμόν στο κέντρο της άμυνας, τον Γκοράνοφ στα αριστερά, τον Προβυδάκη στα δεξιά, τους Μπάμπη, Σλίβκα και Νούνιες στον άξονα και στην επίθεση τους Ντε Βινσέντι και Τσιλούλη. Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα με τριάδα στην άμυνα για την ΑΕΚ, με τον Βίντα να ντεμπουτάρει μαζί με τους Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην αμυντική γραμμή. Στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς, τριάδα στον άξονα οι Σιμάνσκι, Γιόνσον και Πινέδα, ο Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά, ο Άμραμπατ στη δεξιά και ο Μάνταλος πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Χαμένο πέναλτι του Ντε Βινσέντι και ο Αραούχο το 0-1 αμέσως μετά

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κάνει αυτή παιχνίδι, με τη Λαμία να κλείνει καλά τους χώρους και να μην επιτρέπει στην Ένωση να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή. Μάλιστα οι γηπεδούχοι μόλις στο 5' έφτασαν κοντά στο γκολ όταν από λάθος απομάκρυνση του Τζαβέλλα με το κεφάλι, ο Ντε Βινσέντι πήγε να το εκμεταλλευτεί, αλλά ο Έλληνας στόπερ με σωτήριο τάκλιν διόρθωσε την ενέργειά του. Οι κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να ανοίξουν την άμυνα της Λαμίας είτε από αριστερά είτε από δεξιά, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό. Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο 21' όταν ο Πινέδα βρήκε με έξυπνη κάθετη τον Αραούχο ο οποίος μέσα στην περιοχή πήγε να τελειώσει τη φάση με το αριστερό αλλά ο Κορνέζος με καίρια προβολή τον σταμάτησε.

Η σκληροτράχηλη Λαμία, που έβαζε δύσκολα στην ΑΕΚ, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κέρδισε πέναλτι. Ο Σλίβκα έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Σιμάνσκι και ο Κουτσιαύτης κλήθηκε στο VAR για να τσεκάρει τη φάση και να δείξει στη συνέχεια την άσπρη βούλα. Ο Ντε Βινσέντι που εκτέλεσε το πέναλτι στο 33' όμως βρήκε το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το χαμένο πέναλτι στοίχισε στη Λαμία δύο λεπτά αργότερα με την ΑΕΚ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αραούχο στην πρώτη της τελική στην εστία. Στο 35' οι κιτρινόμαυροι πίεσαν και έκλεψαν την μπάλα, ο Πινέδα προσπάθησε να βρει τον Αργεντινό φορ μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κορνέζο και ο Αραούχο το εκμεταλλεύτηκε και με σουτ έκανε το 0-1.

Η Ένωση στο 43' θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ, όταν ο Πινέδα ξανά σε ρόλο δημιουργού τροφοδότησε τον Τσούμπερ που μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γκαραβέλη, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι κιτρινόμαυροι απώλεσαν μια τρομερή ευκαιρία για να εδραιώσουν το προβάδισμά τους όταν ο Μάνταλος εξ επαφής μετά από σέντρα του Άμραμπατ με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει! Οι κιτρινόμαυροι έψαχναν το δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο με επιμονή και είχαν μια τρίτη μεγάλη ευκαιρία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το σουτ του Τσούμπερ να περνάει άουτ.


Καθάρισαν στο δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ οι Αραούχο και Πινέδα

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτανε στα όρια της περιοχής της Λαμίας, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει πραγματική απειλή για την εστία του Γκαραβέλη. Ο Φέστα στην προσπάθειά του να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική πέρασε τον Μανούσο αντί του Προβυδάκη με την ομάδα της Φθιώτιδας να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, αλλά την Ένωση να είναι αυτή που χτύπησε για δεύτερη φορά και πάλι με τον Αραούχο. Στο 65' η πίεση ψηλά απέδωσε και πάλι καρπούς για τους παίκτες του Αλμέιδα, με τον «Τσίνο» να κλέβει την μπάλα από τον Τζανετόπουλο να βγαίνει απέναντι στον Γκαραβέλη πλασάροντας στη δεξιά του γωνία για το 0-2.

Το προβάδισμα των δύο τερμάτων απελευθέρωσε τους παίκτες της ΑΕΚ, η οποία στο 73' έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα. Ο Βίντα που ανέβαινε συχνά από τη δεξιά πλευρά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε προς τα έξω και ο Πινέδα με ένα φανταστικό πλασέ έγραψε το 0-3 πανηγυρίζοντας το γκολ με τον Αλμέιδα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αλμέιδα αντικατέστησε τον Μεξικανό χαφ με τον Λιβάι Γκαρσία, φέρνοντας στον άξονα τον Μάνταλο.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αλμέιδα προχώρησε σε ακόμα δύο αλλαγές με τον Ρότα αντί του Βίντα και τον Μήτογλου αντί του Αραούχο, έχοντας κλειδώσει πλέον τη νίκη, ενώ προς το τέλος έβαλε και τους Μοχαμαντί και Φράνσον στις θέσεις των Τσούμπερ και Άμραμπατ. Η Λαμία θα μπορούσε να είχε φτάσει στο γκολ της τιμής με ένα δυνατό σουτ του Τσούκαλου στο 84' που βρήκε τη ρίζα του κάθετου δοκαριού του Στάνκοβιτς, με το 0-3 να παραμένει ως το τέλος.

MVP: Δεν θέλει και ερώτημα. Σέρχιο Αραούχο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ με δύο προσωπικά γκολ οδήγησε την Ένωση στο διπλό.

Στο ύψος τους: Ο Γιόνσον ανασταλτικά ήταν παντού έχοντας πολλά κοψίματα με το συνεχές τρέξιμο και την ένταση που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του. Ο Πινέδα δημιουργούσε, σκοράροντας και ένα πανέμορφο τέρμα και επίσης θετικό ήταν και το ντεμπούτο του Βίντα που ήταν σταθερός στην άμυνα, ενώ με το ανέβασμά του και την ενέργειά του δημιούργησε και το γκολ του Μεξικανού μέσου.

Αδύναμος κρίκος: Η έλλειψη συγκέντρωσης στην ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας, την οποία εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ με το πρέσινγκ ψηλά στην άμυνα των γηπεδούχων βρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο τα γκολ.

Η γκάφα: Την έκαναν στη φάση του πέναλτι αρχικά ο Σιμάνσκι που πήγε καθυστερημένα στο μαρκάρισμα του Σλίβκα ανατρέποντας τον και στη συνέχεια ο Ντε Βινσέντι που αστόχησε στην εκτέλεση.

Το στραγάλι: Ο Κουτσιαύτης κλήθηκε από το VAR για να ξαναδεί τη φάση της ανατροπής του Σλίβκα από τον Σιμάνσκι και σωστά έδειξε το πέναλτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Λαμία ήταν σκληροτράχηλη στο πρώτο μισάωρο, κλείνοντας εξαιρετικά τους χώρους στην άμυνα, αλλά τιμωρήθηκε για το χαμένο πέναλτι καθώς η Ένωση που δεν ήταν καλή μέχρι εκείνο το σημείο, έπιασε ρυθμό στη συνέχεια και στο δεύτερο μέρος καθάρισε το παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι με το χαρακτηριστικό της πίεσης ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου έφτασαν στην τελική επικράτηση, ενώ μετά τη φάση του πέναλτι δεν κινδύνευσαν ανασταλτικά με την τριάδα στην άμυνα που δούλεψε σωστά, μαζί με τη συνεισφορά των χαφ. Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Αλμέιδα και τους παίκτες του που ήταν και το ζητούμενο.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (58' Μανούσος), Γκοράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σλίβκα, Μπάμπης (82' Σαραμαντάς), Νούνιες, Ντε Βινσέντι (74' Τσούκαλος), Τσιλούλης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα (83' Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Τσούμπερ (89' Μοχαμαντί), Άμραμπατ (89' Φράνσον), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (76' Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος, Αραούχο (83' Μήτογλου)

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη