Παναγιώτης Στασινός: Οι Έλληνες σκακιστές στη κορυφή του κόσμου!

Μέσα στις πολλές τελευταίες επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού σε στίβο και κωπηλασία υπήρξαν δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για δύο Έλληνες αθλητές που δεν έλαβαν όμως μεγάλη δημοσιότητα.

Πρόκειται για το Νικόλα Θεοδώρου και τη Σταυρούλα Τσολακίδου που αγωνίστηκαν με τις εθνικές μας ομάδες Ανδρών και Γυναικών στην 44η Ολυμπιάδα Σκακιού, που διεξήχθη στην Ινδία.

Ο Νικόλας Θεοδώρου με 7½ βαθμούς σε 9 παρτίδες,αγωνιζόμενος στη 2η σκακιέρα, γίνεται μάλιστα ο πρώτος Ελληνας σκακιστής που κατακτά το ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιάδα σκακιού και κερδίζει τέτοιου επιπέδου αντίπαλο όπως τον Λεβόν Αρονιάν(Νο 5 στον κόσμο,παγκόσμιο πρωταθλητή σε Rapid chess, blitz και Chess960),στην αναμέτρηση με τις Η.Π.Α.

Επίσης, εξαιρετική ήταν η Σταυρούλα Τσολακίδου που, στην πολύ δύσκολη 1η σκακιέρα, ολοκλήρωσε τους αγώνες αήττητη κάνοντας καταπληκτική εμφάνιση με συνολικό αποτέλεσμα 8,5 βαθμούς σε 11 παρτίδες.

Ο Νικόλας από το Ρέθυμνο και η Σταυρούλα από τη Καβάλα μας αποδεικνύουν πως η επιμονή και καλλιέργεια του ταλέντου σε οδηγούν στη κορυφή του κόσμου ενώ παράλληλα δίνουν σε εμάς που καλλιεργούμε το Σκάκι στην επαρχία,τη δύναμη και τη θέληση να συνεχίσουμε.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που με τη συγκλονιστική τους εμφάνιση μας έκαναν εθνικά υπερήφανους!

Παναγιώτης Στασινός 

Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε)


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη