Οι 7 λόγοι που το σκανδιναβικό περπάτημα είναι καλύτερο από το... απλό

Οι 7 λόγοι που το σκανδιναβικό περπάτημα είναι καλύτερο από το... απλό

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ανθρώπους να περπατάνε με δύο μπαστούνια σε φλατ επιφάνειες και αναρωτηθήκατε τι κάνουν;

Αποκαλείται Nordic walking ή Σκανδιναβικό περπατήμα στα ελληνικά και μοιάζει οπτικά με το σκι αλλά χωρίς το χιόνι και το γλίστρημα.

Το περπάτημα με μπαστούνια αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Σκανδιναβία και ήρθε στην Κεντρική Ευρώπη πριν από 20 χρόνια. Για κάποιο λόγο, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές παρόλο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Σας παραθέτουμε μερικούς λόγους για να δοκιμάστε το Nordic walking.

1. Καις περισσότερες θερμίδες

Ήδη από το 1995, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι το Σκανδιναβικό περπάτημα έκαιγε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το κανονικό περπάτημα. Στην πραγματικότητα, διαπίστωσαν ότι έκαψαν ως και 18% περισσότερες θερμίδες από το κανονικό περπάτημα.

Πολλαπλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτό το εύρημα από τότε. Γι αυτό το Nordic walking μπορεί να είναι μία σπουδαία μορφή άσκησης για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Μία μελέτη από την Ιταλία διαπίστωσε, μάλιστα, ότι οι υπερβαροι έχασαν πιο γρήγορα κιλά με το Nordic walking σε σχέση με όσους περπατούσαν κανονικά/

Ενώ το Nordic walking δεν καίει περισσότερες θερμίδες από άλλες πιο έντονες μορφές άσκησης, όπως το τρέξιμο - μπορεί να είναι μία σπουδαία επιλογή μικρού αντίκτυπο, ή ένας τρόπος για να τονώσει τα οφέλη των τακτικών περιπάτων σου.

2. Μπορεί να μειώσει τον πόνο των άκρων

Η χρήση μπστουνιών ενώ περπατάτε μπορεί να κατανείμει το βάρος σας στα χέρια και τον κορμό, ασκώντας λιγότερη πίεση στην πλάτη, τα γόνατα και τους γοφούς σας. Θεωρητικά, αυτό έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τον πόνο στην πλάτη κατά το περπάτημα.

Ωστόσο, από την έρευνα προκύπτουν ανάμεικτα αποτελέσματα, με ορισμένες μελέτες να δείχνουν ότι το σκανδιναβικό περπάτημα μπορεί να μειώσει τον πόνο στη μέση και τις επιπτώσεις στα γόνατα , ενώ άλλες δείχνουν ότι δεν είναι πιο χρήσιμο από το συνηθισμένο περπάτημα .

Εάν είστε κάποιος που υποφέρει από πόνο στη μέση, το ισχίο ή το γόνατο, το σκανδιναβικό περπάτημα θα μπορούσε να σας βοηθήσει, καθώς ανακατανέμει κάπως το βάρος σας. Αξίζει όμως να συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας προτού το δοκιμάσετε και να σταματήσετε εάν ο πόνος σας επιμένει ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τα μπαστούνια.

Διαβάστε αναλυτικά τους άλλους 5 λόγους στο News4Health.gr.

#ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GFhiSLA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη