Ραγδαίες εξελίξεις με τις παρακολουθήσεις: Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Ραγδαίες εξελίξεις με τις παρακολουθήσεις: Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

«Ντόμινο» παραιτήσεων: Mετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, την παραίτηση του υπέβαλε και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων.

Ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του - κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Η παραίτηση του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, ενώ λίγο νωρίτερα δεκτή είχε γίνει και η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Το δημοσίευμα των Reuters που άνοιξε τον «ασκό του αιόλου»

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters, που σημείωνε πως ο επικεφαλής της ΕΥΠ είχε ομολογήσει σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η υπηρεσία είχε κατασκοπεύσει έναν δημοσιογράφο - και συγκεκριμένα τον Θανάση Κουκάκη. Η είδηση, άλλωστε, είχε διαρρεύσει και σε πλήθος ελληνικών ΜΜΕ.

Πιο αναλυτικά, η κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση της επιτροπής την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για απόπειρα παραβίασης του κινητού του τηλεφώνου με λογισμικό παρακολούθησης.

Στην ακρόαση της 29ης Ιουλίου - δήλωσαν στο Reuters δύο βουλευτές που ήταν παρόντες στην ακρόαση - ο Παναγιώτης Κοντολέων, επικεφαλής της ΕΥΠ, ομολόγησε πως η υπηρεσία του κατασκόπευε τον Θανάση Κουκάκη, δημοσιογράφο του οικονομικού ρεπορτάζ.

«Παραδέχτηκε την παρακολούθηση, απολύτως», δήλωσε στο Reuters βουλευτής από τους παρών στην ακρόαση, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

#ΕΥΠ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dnOgl6L
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη