Πέθανε η φάλαινα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

Πέθανε η φάλαινα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

Πέθανε η λευκή φάλαινα Μπελούγκα λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό της από τον Σηκουάνα.

Η φάλαινα μπελούγκα, που είχε εγκλωβιστεί στον ποταμό Σηκουάνα, στη βόρεια Γαλλία, για περισσότερο από μια εβδομάδα, πέθανε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διάσωσής της, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι την Τετάρτη.

«Παρά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση διάσωσης, πρέπει να ανακοινώσουμε με λύπη ότι το κήτος πέθανε» ανέφεραν στο Twitter οι αρχές στην περιοχή Καλβαντός της Νορμανδίας, προσθέτοντας ότι η φάλαινα έπρεπε να ναρκωθεί κατά τη μεταφορά της.

Η επιχείρηση μετακίνησης του ζώου ξεκίνησε τα ξημερώματα. Μια ομάδα περίπου 24 ειδικών και πολλοί άλλοι εθελοντές χρησιμοποίησαν γερανό και δίχτυα για να φορτώσουν τη φάλαινα σε ένα φορτηγό ψυγείο για ένα ταξίδι 99 μιλίων (160 χιλιομέτρων) στη βορειοανατολική γαλλική πόλη-λιμάνι Ouistreham. Ωστόσο, παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη μεταφορά του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

{https://twitter.com/ClementLanot/status/1557133978225852416?s=20&t=g_1aDiD9b6vUsPXQA2ZfjA}

Από τότε που η φάλαινα παρασύρθηκε σε μια υφάλμυρη λεκάνη νερού στην περιοχή της Νορμανδίας, είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για την απελευθέρωσή της, εν μέσω φόβων για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Το κήτος, που εντοπίστηκε τη 2η Αυγούστου στον Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού.

{https://twitter.com/franceinfo/status/1557303824016105478?s=20&t=L8zhBOHNOGyAKd9sXUj3dw}

Η ειδικός σε θέματα προστασίας της φύσης Isabelle Brasseur είπε ότι «θα μπορούσε να πεθάνει τώρα, κατά τη διάρκεια της ανύψωσης», αλλά είπε ότι ήταν ακόμα πιο «σημαντικό να προσπαθήσει».

Οι κτηνιατρικές εξετάσεις μετά τη μετακίνησή της αποκάλυψαν ότι η επικίνδυνα λεπτή φάλαινα μπελούγκα δεν είχε πεπτική δραστηριότητα για άγνωστους λόγους. Μια ομάδα κτηνιάτρων ήλπιζε να τονώσει ξανά το πεπτικό σύστημα της φάλαινας.

Οι οικολόγοι προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να το ταΐσουν με ψάρια από τότε που βρέθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η φάλαινα αρνήθηκε κάθε τροφή και υπήρχαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να πεθάνει από την πείνα.

Υπήρχαν ελπίδες ότι το ζώο θα επιβίωνε αφού ανταποκρίθηκε σε ένα κοκτέιλ αντιβιοτικών και βιταμινών που χορηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά δυστυχώς πέθανε.

#ΠΕΘΑΝΕ #ΦΑΛΑΙΝΑ #ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ #ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VC6bcHT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη