Εξωτικός «αέρας» στην Συγγρού: Γέμισε φοίνικες η λεωφόρος (Εικόνες)

Εξωτικός «αέρας» στην Συγγρού: Γέμισε φοίνικες η λεωφόρος (Εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η φύτευση 300 φοινικών στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Συγγρού , από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστημίου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναβάθμισης των χωρών πρασίνου σε νησίδες κεντρικών οδικών αξόνων.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που καταστρέφει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και άλλου, από παλαιότερα χρόνια.

syggrou.1

Ο ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.

syggrou.eurokinissi

Για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, κλάδεμα, καθαριότητα κ.λπ.

Οι Ανάλογες εργασίες έχουν γίνει ήδη στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Κηφισίας, Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας, Πέτρου Ράλλη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

syggrou.1

#ΣΥΓΓΡΟΥ #ΦΟΙΝΙΚΕΣ #ΔΗΜΟΣ_ΑΘΗΝΑΙΩΝ #ΛΕΩΦΟΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Oq6Ylj0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη