Ζάκυνθος - Ναυάγιο: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια μετά το σάλο, «μύλος» με τις ευθύνες

Ζάκυνθος - Ναυάγιο: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια μετά το σάλο, «μύλος» με τις ευθύνες

Με πρωτοβουλία ιδιωτών φαίνεται πως απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια από την πασίγνωστη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Σάλος προκλήθηκε από την εικόνα που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το...βουνό από σκουπίδια στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Πολλοί χρήστες αντέδρασαν γι' αυτό το απαράδεκτο θέαμα ενώ ακολούθησε μύλος με τις ευθύνες, καθώς παίχτηκε το γνωστό παιχνίδι να πετιέται το μπαλάκι από τον έναν στον άλλον.

Τελικά, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς, ενημέρωσε μέσω του imerazante.gr ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, οι ίδιοι αποφάσισαν να καθαρίσουν την παραλία. 

«Δεν είναι δική μας ευθύνη» λέει ο δήμος Ζακύνθου

«Δεν έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε ως δήμος Ζακύνθου, αλλά η Επιτροπή που έχει τοποθετηθεί από το υπουργείο Τουρισμού» τονίζουν αιρετοί του δήμου.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, απαντάει πως δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού.

«Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου», αναφέρει στο GRTimes.gr.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο.

«Ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο.

Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος».

Η απάντηση της Επιτροπής στον Δήμο Ζακύνθου:

Η πρόεδρος της επιτροπής πρότυπης τουριστικής αξιοποίησης και προστασίας του «Ναυαγίου», Παπαλιάκου Αλεξάνδρα, απάντησε στον δήμο Ζακύνθου:

«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μέσω του διαδικτύου μια φωτογραφία που απεικονίζει σωρό από απορρίμματα σε μια από τις πιο γνωστές παγκοσμίως παραλίες της χώρας μας , αυτή του Ναυαγίου Ζακύνθου.

Όπως γνωρίζετε στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου , βάση του άρθρου 68, ν. 4875/2021 (Α΄250) όπως ισχύει , δεν εμπίπτει η αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία που ήταν και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής».

ην φωτογραφία δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τους επισκέπτες που επισκέπτονται την παραλία και αφήνουν πίσω τα σκουπίδια τους.

«Ελληνικό καλοκαίρι 2022. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, στον λογαριασμό του στο Facebook.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που δείχνει σωρό από σκουπίδια να έχουν συσσωρευτεί στην διάσημη παραλία.

#ΖΑΚΥΝΘΟΣ #ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ #ΠΑΡΑΛΙΑ #ΝΑΥΑΓΙΟ #ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/klBEno2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη