Πόσες μέρες είναι ασφαλές να διατηρούμε το φαγητό στο ψυγείο: Αναλυτικά οι χρόνοι ανά τρόφιμο (πίνακες)

Πόσες μέρες είναι ασφαλές να διατηρούμε το φαγητό στο ψυγείο: Αναλυτικά οι χρόνοι ανά τρόφιμο (πίνακες)

Τα μικρόβια που προκαλούν τροφιμογενή νοσήματα δε γίνονται αντιληπτά με τη γεύση, την όσφρηση και την όραση, ξεκαθαρίζει ο ΕΟΔΥ.

Μπορεί λίγο έως πολύ να το έχουμε κάνει όλοι, ωστόσο είναι μεγάλο λάθος να μυρίζουμε τα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο ή να τρώμε μια μικρή μπουκιά για να δούμε αν έχουν χαλάσει.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ακόμη και μια μικρή ποσότητα να δοκιμάσουμε από ένα τρόφιμο που δεν έχει συντηρηθεί σωστά, μπορεί να υποστούμε τροφική δηλητηρίαση.

Αυτό, λοιπόν, που θα πρέπει να γνωρίζουμε είναι οι συνιστώμενοι χρόνοι συντήρησης των τροφίμων στο ψυγείο ή/και στην κατάψυξη.

Εντός αυτών και μόνο των χρονικών ορίων τα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια.

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο του  ΕΟΔΥ με τους πίνακες.

Προσοχή!

Αφορά την φύλαξη των τροφίμων:

  • Στο ψυγείο (στη συντήρηση) σε θερμοκρασία 4,4 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη
  • Στην κατάψυξη/καταψύκτη σε θερμοκρασία μείον (-) 17,8 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη

 

#ΦΑΓΗΤΟ #ΨΥΓΕΙΟ #ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ #ΤΡΟΦΙΜΑ #ΕΟΔΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rWTqHyY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη