Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Βάσω Μεριδιώτου

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Βάσω Μεριδιώτου

Την είδηση του θανάτου της Βάσως Μεριδιώτου ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, Βάσω Μεριδιώτου,  η προτελευταία εν ζωή συμμαθήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη που έπαιζε κυρίως στο πλευρό του Μίμη Φωτόπουλου.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου κι έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση το 1954 και μέχρι το 1960 πήρε μέρος σε 14 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: Διπλοπεννιές (1966), Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966), Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965), Ο ουρανοκατέβατος (1965),
Ο λαγοπόδαρος (1964), Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963),
Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962).

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ

Με πολλή θλίψη έμαθα πως σήμερα νωρίς το πρωί έφυγε από κοντά μας ή Βασούλα Μεριδιώτου, στα 88 της, μια εύθραυστη πανέμορφη ταλαντούχα ηθοποιός που άφησε το στίγμα της στο Θέατρο κυρίως πλάι στον Μίμη Φωτόπουλο και στον ελληνικό κινηματογράφο με πολλες ταινίες!

Αριστουχος του Εθνικού, η προτελευταία εν ζωή συμμαθήτρια της αείμνηστης Αλικης Βουγιουκλακη με την οποία ήταν πολύ φίλες από την Δραματική Σχολή..

Η υπέροχη αυτή ευγενική κυρία, που την τιμήσαμε στο ημερολόγιο του 19 τουΤΑΣΕΗ ,μου είχε χαρίσει το φωτογραφικό της αρχείο απ όπου και οι συγκεκριμένες φώτο που φυλάσσονται για να δοθούν με όλα τα αρχεία που συγκεντρωνουμε για το νέο Θεατρικό Μουσείο.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ αγαπημένη μας Βασουλα..

#ΝΕΚΡΗ #ΠΕΘΑΝΕ #ΗΘΟΠΟΙΟΣ #ΣΠΥΡΟΣ_ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/soxSB6a
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη