Αιφνίδια παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη - Αποδεκτή από τον Μητσοτάκη

Αιφνίδια παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη - Αποδεκτή από τον Μητσοτάκη

«Βόμβα» με την παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές από το Mαξίμου, η παραίτηση οφείλεται «στο κλίμα τοξικότητας και στη στοχοποίηση του κ.Δημητριάδη από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Απαντήσεις για τον Δημητριάδη ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ονομαστική αναφορά στον Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού, συνδέοντας τον με το «σκάνδαλο των παρακολουθήσεων». Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: 

Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή πως παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όταν ερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα της ΕφΣυν και των ReportersUnited δείχνουν πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη τελικά αντί να ακούει και να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, φτιάχτηκε για να ακούει τις συνομιλίες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα κ. Δημητριάδη.​

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Ο 43χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του πρωθυπουργού - και συγκεκριμένα γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη.

Ηταν ένας από τους αγαπημένους εγγονούς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ εδώ και χρόνια είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο.

Βρίσκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους συνεργάτες του, όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής - μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο.

Έμεινε κοντά του και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος, ενώ στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ «έτρεχε» ουσιαστικά το γραφείο του Μητσοτάκη.

#ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NjCYdOo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη