«Ντόμινο εξελίξεων» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ: Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Κοντολέοντα

«Ντόμινο εξελίξεων» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ: Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Κοντολέοντα

«Ντόμινο» εξελίξεων έφερε η είδηση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά τώρα την αλλαγή του νομικού πλαισίου, προκειμένουν να πάψουν τέτοιες «παρακρατικές μέθοδοι». 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που έφερε το ζήτημα των παρακολουθήσεων που κατήγγειλαν διαδοχικά ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς το πρωί της Παρασκευής παραιτήθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.

Σε ό,τι αφορά τον διοικητή της ΕΥΠ, σ΄΄υμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπέβαλε την παραίτησή του - κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η παρακολούθηση του Νίκου Άνδρουλάκη έλαβε χώρα το διάστημα που ήταν ευρωβουλευτής - και ολοκληρώθηκε λίγο πριν αναλάβει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, δηλαδή διήρκησε περίπου τρεις μήνες.

Όπως σημειώνεται από κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για απολύτως νόμιμη παρακολούθηση προσώπου - καθώς πραγματοποιήθηκε κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως - ενώ η ΕΥΠ δεν είχε ενημερώσει σχετικά ουδέποτε το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς αν είχε γίνει αυτό θα είχε ζητηθεί να μην προχωρήσει αυτή η παρακολούθηση. 

Τις επόμενες ημέρες, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, πρόκειται να καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του δώσει αναλυτικές και επίσημες εξηγήσεις, ενώ θα του κοινοποιηθούν κι όλα τα σχετικ΄α έγγραφα.

«Να πάψει να τραυματίζεται η Δημοκρατία με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους»

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν τώρα πως τις επόμενες ημέρες το Κίνημα Αλλαγής θα διατηρήσει το ζήτημα στην κορύφη της ατζέντας, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις στα εξής δύο ερωτήματα: 

  • Πώς γίνεται να παρακολουθείται ένας Ευρωπαίος πολιτικός
  • Ποιος ζήτησε να γίνει αυτή η παρακολούθηση

Παράλληλα, θα απαιτήσει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, ώστε να πάψει να «τραυματίζεται» η Δημοκρατία με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε σε ανάρτησή του πως «η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε».

Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό.

Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών.

#ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΕΥΠ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YeUT4mV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη