Έκλεισε ο φάκελος Novartis - Ομόφωνη απαλλαγή για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Έκλεισε ο φάκελος Novartis - Ομόφωνη απαλλαγή για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η απαλλαγή από κάθε κατηγορία για τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί για δωροληψία στην υπόθεση της Novartis.

 

Οι δικαστές αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού. 

Η απαλλαγή Λοβέρδου έγινε πέντε περίπου χρόνια αφού η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε τον σχετικό φάκελο με τα ονόματα των δέκα πολιτικών στη Βουλή, ενώ αργότερα ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από τις δικαστικές διαδικασίες που ακολούθησαν.

Στο απαλλακτικό βούλευμα επισημαίνεται ότι:

  • δεν προκύπτουν ενδείξεις για να αποδοθεί κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας που εφέρετο να έχει τελεστεί το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 εως 17.5.2012
  • δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Ανδρέα Λοβέρδου για υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.
#NOVARTIS #ΛΟΒΕΡΔΟΣ #ΑΠΑΛΛΑΓΗ #ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/neht79b
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη