Επίσημο: Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Επίσημο: Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Tο παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο στις 11 το πρωί ώρα Αγγλίας (1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας).

Στην πρώτη κίνηση του Καρόλου ως βασιλιάς, μάλιστα, ανακηρύχθηκε ως επίσημη αργία για όλη τη Βρετανία η ημέρα αυτή.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του παλατιού αποκάλυψαν ότι το δρύινο φέρετρο της Αυτής Μεγαλειότητας, το οποίο βρίσκεται στην αίθουσα χορού στο κάστρο Balmoral, θα μεταφερθεί οδικώς στο παλάτι Holyroodhouse στο Εδιμβούργο την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, σε ένα εξάωρο ταξίδι με νεκροφόρα.

Στη συνέχεια, το φέρετρο της βασίλισσας θα παραμείνει για «τέσσερις ολόκληρες ημέρες» στο Westminster Hall από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

«Μου χρειάζεται χρόνο» δήλωσε ο Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ' «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

«Ηξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΚΗΔΕΙΑ #ΜΕΓΑΛΗ_ΒΡΕΤΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/M4hbLJx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη