Προσωπικός γιατρός: Πότε ξεκινούν τα πρώτα ηλεκτρονικά ραντεβού, δωρεάν εξετάσεις «μπόνους» στην πρώτη επίσκεψη

Προσωπικός γιατρός: Πότε ξεκινούν τα πρώτα ηλεκτρονικά ραντεβού, δωρεάν εξετάσεις «μπόνους» στην πρώτη επίσκεψη

Η πρώτη επίσκεψη των πολιτών στον προσωπικό γιατρό θα συνδυαστεί με δωρεάν εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγεία Θάνος Πλεύρης όταν κληθούν οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, τα οποία θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, «θα υπάρχει και ένα πακέτο δωρεάν εξετάσεων ώστε η πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό να συνδυαστεί και με δωρεάν εξετάσεις, για να ξεκινήσει να γράφεται ο φάκελος».

Αναφερόμενος στη σημασία του προσωπικού γιατρού, τόνισε είπε πως για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο του υγιούς πληθυσμού «από νωρίς να μπουν σε μία διαδικασία να έχουν έναν γιατρό να κάνουν δωρεάν -χωρίς καμία συμμετοχή- προληπτικές εξετάσεις και να σχηματιστεί ένας φάκελος ώστε ο άνθρωπος από τα 20, από τα 25, από τα 30 να ξέρει την κατάσταση της υγείας του, με σκοπό να διατηρηθεί υγιής και να μη γίνει ασθενής.

Άλλες χώρες λένε, αν έχεις προσωπικό γιατρό δεν μπορείς να πας σε κανέναν γιατρό. Όχι. Μπορείς να πας παντού, αλλά είσαι υποχρεωμένος να κάνεις την εγγραφή σου.Έχεις κίνητρα. Έχεις δωρεάν εξετάσεις, έχεις προτεραιοποίηση. Το πακέτο των εξετάσεων θα ανακοινωθεί επακριβώς τις επόμενες μέρες».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, καθώς «αυτήν τη στιγμή έχουμε 3.200 γιατρούς που έχουν εγγραφεί, ενώ, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, 3.130.000 εγγραφές πολιτών».

#ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ_ΓΙΑΤΡΟΣ #ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ #ΡΑΝΤΕΒΟΥ #ΔΩΡΕΑΝ #ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/H2vdM6g
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη