-->

Ο Κάρολος ανακηρύσσεται επισήμως βασιλιάς το Σάββατο

Ο Κάρολος ανακηρύσσεται επισήμως βασιλιάς το Σάββατο

Ο Κάρολος Γ' θα απευθυνθεί απόψε στους Βρετανούς από το προεδρείο του κοινοβουλίου, μία ημέρα πριν από τη στέψη του.

Ο Κάρολος Γ' θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο. Επίσης, από το προεδρείο του βρετανικού κοινοβουλίου ανακοινώθηκε πως θα απευθυνθεί στους Βρετανούς στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ,

Ο καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν σήμερα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η οποία απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών έπειτα από 70 χρόνια στο θρόνο.

Οι καμπάνες του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου και του Αββαείου του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, καθώς και αυτές του πύργου του Ουίνδσορ, άρχισαν να ηχούν ενώ ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ' βρισκόταν καθ' οδόν προς το Λονδίνο από την κατοικία του Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Φόρος τιμής από την Τρας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέτισε σήμερα φόρο τιμής ενώπιον του κοινοβουλίου στην εκλιπούσα βασίλισσα χαιρετίζοντας «μία από τις μεγαλύτερες ηγέτιδες που γνώρισε ο κόσμος» και «τη μεγαλύτερη διπλωμάτη» του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τα σοφά λόγια της μας έδωσαν δύναμη στις πιο δύσκολες στιγμές. Στις πιο σκοτεινές στιγμές της πανδημίας, μας έδωσε την ελπίδα ότι θα ξανασυναντηθούμε», υπογράμμισε ντυμένη στα μαύρα η πρωθυπουργός, η οποία θα γίνει δεκτή το απόγευμα από τον βασιλιά Κάρολο Γ'.

#ΚΑΡΟΛΟΣ #ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΑΡΟΛΟΣ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΛΟΓΟΣ #ΟΜΙΛΙΑ #ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/L1KjoRB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->