-->

Στην εορταστική εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος φιλοξενίας των παιδιών από την Ουκρανία ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων

Στην εορταστική εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος φιλοξενίας των παιδιών από την Ουκρανία στην κατασκήνωση της Ι.Μ. Φθιώτιδας στο Καινούργιο, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Για δύο εβδομάδες το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» άνοιξε τη ζεστή αγκαλιά του σε 50 πονεμένα και πληγωμένα παιδιά, ηλικίας 10-14 ετών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αλληλεγγύη στα παιδιά της Ουκρανίας μέσω της Αγγλικής γλώσσας», το οποίο περιελάμβανε δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, δράσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και γυμναστές, ενώ τα Σαββατοκύριακα ήταν αφιερωμένα στον ελληνικό πολιτισμό και την ορθόδοξη πνευματικότητα.

Τα παιδιά, με την βοήθεια των αρμοδίων εκπαιδευτικών και των συνοδών τους, υπό τους ήχους ελληνικής, αμερικάνικης και ουκρανικής μουσικής παρουσίασαν χορούς και δρώμενα με σύνθημα την ειρήνη, ενώ ακολούθησε μουσική βραδιά, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας ανέλαβε η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, καθώς συγκινητική ήταν και η μουσική παρουσία των παιδιών από την δομή φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες, που ήλθαν να χαρίσουν νότες αγάπης στα παιδιά από την Ουκρανία.

Η γιορτή λήξης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Συμεών, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Γεωργίου Τζ. Τσούνη, του Πρέσβη της Ουκρανίας στη χώρα μας, κ. Σεργκέι Σουτένκο, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνη Σπανού και των αρχών του τόπου.

* Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Ι.Μ. Φθιώτιδας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->