Διάσκεψη Μακρόν - Σόλτς - Ζελένσκι, με φόντο την εισβολή Ρωσίας σε Ουκρανία

Διάσκεψη Μακρόν - Σόλτς - Ζελένσκι, με φόντο την εισβολή Ρωσίας σε Ουκρανία

Προσεχώς συνομιλία Ζελένσκι, Μακρόν και Σόλτς με «φόντο» την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο της φετινής συγκέντρωσης βρίσκεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην ετήσια συνάντηση υψηλού επιπέδου συμμετέχουν εκπρόσωποι από 96 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle. 

Η ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια (MSC) ξεκίνησε την Παρασκευή με φόντο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί το θέμα της φετινής συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, εκπρόσωποι από 96 χώρες πρόκειται να συζητήσουν βασικά θέματα άμυνας.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη νίκη της Ουκρανίας»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε την εναρκτήρια ομιλία μέσω βιντεοκλήσης και κάλεσε τους συμμάχους να επιταχύνουν την υποστήριξη προς τη χώρα του, προειδοποιώντας ότι ζωές κρέμονται από μια κλωστή.

«Πρέπει να βιαστούμε. Χρειαζόμαστε ταχύτητα - ταχύτητα των συμφωνιών μας, ταχύτητα της παράδοσής μας... ταχύτητα των αποφάσεων για τον περιορισμό του ρωσικού δυναμικού. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ταχύτητα, διότι από την ταχύτητα εξαρτάται η ζωή».

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ουκρανική νίκη.

«Βιβλική μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ»

Ο Ζελένσκι παρομοίασε τη μάχη κατά της ρωσικής εισβολής με τη βιβλική μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ και είπε ότι ενώ η Ουκρανία έχει το θάρρος του Δαβίδ.

Ο Σολτς καλεί τους συμμάχους να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε στο συνέδριο ότι ο "αναθεωρητισμός" του Πούτιν δεν θα επικρατήσει και κάλεσε τους συμμάχους να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία.

«Όσοι μπορούν να στείλουν άρματα μάχης θα πρέπει να το κάνουν τώρα»

Τον Ιανουάριο, η Γερμανία ενέκρινε την εξαγωγή αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από τα δικά της αποθέματα καθώς και από τρίτους συμμάχους.

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα του θα παράσχει υποστήριξη με εκπαίδευση, προμήθειες και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Σε μια άποψη που συμμερίστηκαν και άλλοι ομιλητές, ο Σολτς ήταν της γνώμης ότι δεν θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν μακροχρόνιο πόλεμο»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέβηκε στο βήμα μετά τον Γερμανό ηγέτη και δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για "παρατεταμένη σύγκρουση" στην Ουκρανία, ενώ κάλεσε τα μέλη της ΕΕ να επενδύσουν σημαντικά στις αμυντικές δαπάνες.

«Πρέπει οπωσδήποτε να εντείνουμε την υποστήριξή μας και την προσπάθειά μας στην αντίσταση του ουκρανικού λαού και του στρατού του και να βοηθήσουμε».

«Δεν είναι ώρα για διάλογο»

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιχειρηθεί διάλογος με τη Ρωσία, καθώς αυτή εντείνει τις εχθροπραξίες στα ανατολικά της Ουκρανίας.

«Δεν είναι η ώρα για διάλογο, διότι έχουμε μια Ρωσία που επέλεξε τον πόλεμο, που επέλεξε να εντείνει τον πόλεμο και που επέλεξε να φτάσει μέχρι τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πρώτη διάσκεψη για τον Πιστόριους ως υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

Ενόψει της διάσκεψης, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους επιβεβαίωσε εκ νέου την ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής χρηματοδότησης, υπερβαίνοντας τον στόχο του 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ενώ τόνισε τη σημασία της πλατφόρμας.

#ΣΙΑΣΚΕΨΗ #ΜΑΚΡΟΝ #ΟΛΑΦ_ΣΟΛΤΣ #ΖΕΛΕΝΣΚΙ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Shk0Q7Y
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη