-->

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει για αντίπαλο τη ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει για αντίπαλο τη ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με ένταση στην προεκλογική μάχη και επιλέγει για αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία.

Στην επιλογή να στρέψει τα βέλη του προς τη ΝΔ προχωρά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όχι μόνο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συζητά κανένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το πρώτο κόμμα, αλλά και επιμένοντας στην ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω ώστε να υπάρχει αξιόπιστη και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην επερχόμενη παντοδυναμία Μητσοτάκη στην επόμενη βουλή. Κορυφαία στελέχη του κόμματος ανέφεραν στο Dnews, ότι υπάρχουν μια σειρά από λόγους για αυτή την επιλογή.

Η ΝΔ ανησυχεί για επαναπατρισμό ψήφων στο ΠΑΣΟΚ

Καταρχάς, στην Χαριλάου Τρικούπη, καταγράφουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη τις τελευταίες μέρες έχει σταματήσει να ασχολείται ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεντρώνεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ. Όπως εξηγούν, αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ένα υπολογίσιμο ποσοστό κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι στις 21 Μαΐου ψήφισαν ΝΔ με τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα έχουν απεγκλωβιστεί από το συγκεκριμένο δίλημμα, που δεν υφίσταται πλέον. Αυτοί, λοιπόν, οι πολίτες έχουν μπει στο στόχαστρο της ΝΔ, η οποία΄, προκειμένου να τους εμποδίσει να επαναπατριστούν στον «φυσικό του χώρο», κλιμακώνει τις επιθέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ και τη κινδυνολογία για τρίτες κάλπες. Πάντως, δεδομένου ότι εκτιμούν πως ο σχηματισμός κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ήδη κριθεί, πιστεύουν πως αρκετοί από αυτούς τους ψηφοφόρους βάζουν πλέον ως πρώτη προτεραιότητα το να υπάρχει στη χώρα ισχυρή θεσμική αντιπολίτευση, την οποία μόνο το κόμμα τους μπορεί να διατυπώσει.

Το μεταρρυθμιστικό περιτύλιγμα της ΝΔ είναι κενό περιεχομένου

Επιπλέον, στη Χαριλάου Τρικούπη οξύνουν την αντιπολιτευτική τους κριτική στα πεπραγμένα της ΝΔ, καθώς θεωρούν πως έχουν αναδειχθεί πολύ σημαντικά προβλήματα στην διακυβέρνηση της. Και αυτό, ιδίως σε ότι αφορά το μεταρρυθμιστικό της έργο και σε επίπεδο καθημερινότητας και σε επίπεδο οικονομίας, για το οποίο ισχυρίζονται πως βασικά είναι ένα ελκυστικό περιτύλιγμα, αλλά κενό περιεχομένου. Συνεπώς, εφόσον όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ασκήσει 4 χρόνια διακυβέρνησης και θα συνεχίσει να το κάνει και μάλιστα με αυτοδυναμία, δεν είναι δυνατόν παρά να επικεντρώνονται αντιπολιτευτικά σε αυτόν που έχει τα ηνία της χώρας και δεν τα αξιοποιεί αποτελεσματικά.

Απελευθερωμένο πλέον το αντιδεξιό DNA του ΠΑΣΟΚ

Επιπλέον, τώρα πια που δεν υφίσταται για το ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα του εταιροπροσδιορισμού και των διλημμάτων που του θέτονταν, δηλαδή το ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ, η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη δυνατότητα να εκφράζει περισσότερο τον ιστορικό της ιδεολογικό της προσανατολισμό. Και αυτό δεν είναι κάτι άλλο από μια σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης, προσεκτικά συγκροτημένη και χωρίς λαϊκισμούς, αλλά με βαθιά αντιδεξιό πρόσημο, τόσο ιδεολογικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Εξ ου και το κάλεσμα Ανδρουλάκη σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ σε μια δύναμη «που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τη συντήρηση με προγραμματικό λόγο».

Αποφεύγουν τις επιθέσεις στην Κουμουνδούρου

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει απαλειφθεί η κριτική του ΠΑΣΟΚ ότι με τη μη σοβαρή αντιπολίτευση που έκανε στη ΝΔ μετατράπηκε στον μεγαλύτερο χορηγό της. Αντιθέτως, σημειώνουν ότι αφού απέτυχε να ασκήσει αυτόν τον ρόλο ο Αλέξης Τσίπρας την τετραετία που είχε κερδίσει ένα δυνατό ποσοστό, είναι αδύνατον να το κάνει τώρα υπό το βάρος μια τόσος συντριπτικής ήττας, ενώ δεν υπάρχει καν συζήτηση για το αν μπορεί να πείσει πλέον ως εναλλακτική εξουσίας. Σε αυτή τη λογική, καλούν τον προοδευτικό κόσμο που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στο σπίτι του, ωστόσο αντιλαμβάνονται πως δεν έχει νόημα να παρεκτραπούν σε μεταξύ τους κοκορομαχίες να μένει χωρίς αντίπαλο η Δεξιά.

#ΠΑΣΟΚ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/itGBTcX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->