ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
«Ενώνουμε το δίκιο μας, συζητάμε, συντονιζόμαστε και αποφασίζουμε την συνέχιση του κοινού αγώνα», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο πλατύ κάλεσμα του για τη μεγάλη σύσκεψη - συλλαλητήριο Σωματείων και φορέων την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στον κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα Φθιώτιδας.
Το Σωματείο μάλιστα με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς, όπως σημειώνει δεν πέρασαν δύο 24ωρα από τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Οικονομικών για ανανέωση όλων των συμβάσεων και ήδη υπήρξαν διαρροές που έφτασαν στο Σωματείο ότι υπάρχει ζήτημα με την ανανέωση των συμβάσεων στους εργολαβικούς και τη διατήρηση των εργαζομένων σε βάρδιες.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τη Τετάρτη 13/12/23, μετά το μεσημέρι, το Υπουργείο Ενέργειας "θέτει ζητήματα για την ανανέωση των εργαζομένων στις εργολαβίες και την παραμονή όλων των εργαζομένων στις βάρδιες".
Το σωματείο μας άμεσα επιδίωξε επαφή με το Υπουργείο Ενέργειας, αλλά δεν επετεύχθη. Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε τηλεφωνική ενημέρωση στους κυβερνητικούς Βουλευτές της Στερεάς, επιδιώκοντας να μάθουμε εάν οι πληροφορίες ισχύουν ή όλο αυτό οφείλεται σε λάθος συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων. Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει απάντηση και θα ενημερώσουμε για ότι νεότερο έχουμε», τονίζει το Σωματείο στην ανακοίνωση του.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη κάνει ακόμα πιο καθοριστική την επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή στη μεγάλη σύσκεψη συλλαλητήριο Σωματείων και φορέων που οργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους την Κυριακή 17 Δεκέμβρη. Μια σύσκεψη που έχει ως στόχο τη συνέχεια του αγώνα και το συντονισμό σε όλους τους συναδέλφους τους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες και τη συγκρότηση κοινού μετώπου απέναντι στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική
Όλες αυτές τις μέρες μάλιστα η διοίκηση του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συναντήσεις με συλλόγους αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών στην περιοχή της Λοκρίδας, με στόχο το συντονισμό του αγώνα και της διεκδίκησης απέναντι στις επιπτώσεις που προκαλούν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων και η συνεχής εκτόξευση της ακρίβειας.
Ήδη Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα, σύλλογοι και φορείς από την Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης και συμμετοχής στη μεγάλη σύσκεψη -συλλαλητήριο της Κυριακής, ενώ παράλληλα οργανώνεται η μετακίνηση εργαζομένων από διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
Να σημειώσουμε ότι εξαιτίας της εποχής των δικηγόρων δόθηκε νέα αναβολή, για τις 23 Απρίλη 2024, στη συζήτηση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η ιρλανδικών συμφερόντων CMI κατά της απόφασης κατακύρωσης στην κοινοπραξία κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-AD Holdings του διαγωνισμού εκποίησης της ΛΑΡΚΟ που "έτρεχε" η ειδική διαχείριση.
