ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για το «Σωτηρία»! Απογευματινά χειρουργεία εκτός λίστας για όσους μπορούν να πληρώσουν...

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προχώρησε η πενταμελής επιτροπή της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Αθηνών – Πειραιώς του «Σωτηρία».
Όπως αναφέρει, πραγματοποιήθηκε δεύτερο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο με ασθενή ο οποίος όμως δεν ήταν στην πρωινή λίστα. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση, ο χειρουργός υποστήριξε ότι τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα, καθώς ο νόμος δεν υποχρεώνει ο ασθενής να προέρχεται από την πρωινή λίστα αλλά επιτρέπει να γίνεται επέμβαση σε όποιον θέλει να πληρώσει.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα παραπάνω καταδεικνύουν πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θεσμοθετήθηκε για να αποσυμφορηθεί η πρωινή λίστα, όπως διατυμπάνιζε η κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά για να χειρουργείται αυτός που έχει τα χρήματα.
Η Επιτροπή αναφέρει επίσης πως μέλος του Διοικητικού Συλλόγου των εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε, για να λάβει την απάντηση «να ξεχάσετε εδώ τα συνδικαλιστικά».
«Έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις ήδη από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου το δίλημμα τίθεται εκβιαστικά στους ασθενείς: είτε θα χειρουργηθείτε σε 2 χρόνια χωρίς να πληρώσετε ή με 2.000 ευρώ άμεσα» σημειώνεται ακόμη.
Μάλιστα, η Επιτροπή καταγγέλλει ότι «επείγοντα και ογκολογικά περιστατικά αντί να χειρουργούνται στο πρωινό ωράριο δωρεάν μπαίνουν ως απογευματινά που εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο!».



Υπουργέ @AdonisGeorgiadi να χαίρεσαι το δεύτερο (μόλις, μέσα σε δυο μήνες) ιδιωτικό επί πληρωμή χειρουργείο στο ΓΝΘΑ "Σωτηρία". Μιλάμε για ΤΗΝ ξεφτίλα, για ΤΗΝ παρανομία και για ΤΟ φιάσκο. pic.twitter.com/j3rp0GtmOS— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) May 13, 2024


http://dlvr.it/T6vkv4

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη