
Ο Αντώνης Σελέκος από το ομώνυμο διάσημο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας μας δίνει την συνταγή για το αφράτο και μοσχομυρωδάτο πασχαλινό τσουρέκι.
Η μυρωδιά του φρεσκοφουρνιστού πασχαλινού τσουρεκιού είναι αξεπέραστη και την Μεγάλη Εβδομάδα όλες οι νοικοκυρές μπαίνουν στη διαδικασία να φτιάξουν το δικό τους για το πασχαλινό τραπέζι. Το αγαπημένο πασχαλινό γλυκό μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο, μαχλέπι και μαστίχα.
Είναι ροδοψημένο και φουσκωτό, αφράτο, αέρινο, γεμάτο μυρωδάτες ίνες. Η αλήθεια είναι ότι θεωρείται απαιτητικό γλυκό ως προς την παρασκευή του αλλά με αυτή τη συνταγή από το φημισμένο ζαχαροπλαστείο Σελέκος η επιτυχία είναι δεδομένη και θα διαπιστώσετε ότι το τσουρέκι έχει την τεχνική του. Αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε με τα χεράκια σας και να το προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Τρία μυστικά επιτυχίας για αφράτο τσουρέκι
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη μαστίχα και το μαχλέπι καθώς αν ξεφύγουμε από τη συνιστώμενη ποσότητα και ρίξουμε λίγο παραπάνω θα πικρίσει το τσουρέκι.
Όταν έρθει η ώρα να αλείψουμε τα τσουρέκια με το αυγό, πριν τα βάλουμε στον φούρνο, χρησιμοποιούμε πινέλο και κάνουμε πολύ απαλές κινήσεις, καθώς αν τα πιέσουμε πολύ θα χάσουν τον όγκο τους.
Όσo ψήνονται τα τσουρέκια, τα παρακολουθούμε και σε καμία περίπτωση δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, γιατί θα μπει μέσα κρύος αέρας και λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας θα «κάτσουν».
Η συνταγή για το καλύτερο πασχαλινό τσουρέκι δια χειρός Αντώνη Σελέκου
Το ζαχαροπλαστείο Σελέκος στο Παγκράτι εκτός από τα αέρινα πανετόνε φημίζεται και για τα καλύτερα πασχαλινά τσουρέκια που μπορεί κανείς να γευτεί στην Αθήνα. Σήμα κατατεθέν το κλασικό τσουρέκι με πορτοκάλι και απόσταγμα μαστίχα Χίου. Κάθε μπουκιά και μια γευστική συγκίνηση που μένει αξέχαστη. Ας δούμε βήμα βήμα τη συνταγή του για μοσχομυριστό και αφράτο τσουρέκι που θυμίζει τις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων.
Υλικά:
750 γρ αλεύρι για τσουρέκι
280 γρ φρέσκο γάλα 3,5%
210 γρ ζάχαρη
110 γρ βούτυρο 82%
75 γρ αυγά
10 γρ ξηρή μαγιά
15 γρ μαχλέπι
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
20 γρ ξύσμα πορτοκαλιού
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/lp9LgNM
via IFTTT