Ο Νο 1 ξηρός καρπός αν προσπαθείτε να μειώσετε τη χοληστερίνη, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

pexels Miguel Á. Padriñán

Ο ρόλος των αμυγδάλων στη μείωση της χοληστερίνης και στην υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περίπου το 10% των Αμερικανών άνω των 20 ετών εμφανίζουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνη.

Η αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, καθώς συσσωρεύεται στο εσωτερικό των αρτηριών, περιορίζοντας τη ροή του αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.

Η Θετική Επίδραση της Διατροφής

Η καλή είδηση είναι πως ορισμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Οι ξηροί καρποί, και ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, ξεχωρίζουν για τα οφέλη τους. Έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων μπορεί να μειώσει αισθητά τη συνολική και την LDL («κακή») χοληστερόλη.

Γιατί τα Αμύγδαλα Είναι Ιδιαίτερα Ωφέλιμα;

Πλούσια σε Φυτικές Ίνες

Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, ιδιαίτερα διαλυτών, που βοηθούν στη δέσμευση της χοληστερόλης στο έντερο και την απομάκρυνσή της από τον οργανισμό. Μια μερίδα 28 γραμμαρίων (περίπου 28 αμύγδαλα) παρέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή περίπου το 11% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Περιέχουν Φυτικές Στερόλες

Οι φυτικές στερόλες, που επίσης περιέχονται στα αμύγδαλα, έχουν παρόμοια δομή με τη χοληστερόλη και ανταγωνίζονται την απορρόφησή της στο έντερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κυκλοφορούσας LDL χοληστερόλης.

Χαμηλά Κορεσμένα, Πλούσια σε Ακόρεστα Λιπαρά

Το είδος του λίπους που καταναλώνουμε επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά (μόνο 1 γραμμάριο ανά 28 γρ.) και πλούσια σε καλά ακόρεστα λιπαρά (88% του συνολικού λίπους), που συμβάλλουν στη μείωση της LDL.

Πηγή Βιταμίνης Ε

Μια ουγγιά αμυγδάλων προσφέρει περίπου το 45% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Ε. Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει την LDL χοληστερόλη από την οξείδωση – μια διαδικασία που οδηγεί στον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Πηγή: eatingwell

#ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ #ΞΗΡΟΙ_ΚΑΡΠΟΙ #ΑΜΥΓΔΑΛΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/SiJB1KE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη