
Οι πέντε δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο
Γνωστοί καλλιτέχνες έρχονται για μοναδικές συναυλίες δίπλα στο κύμα με ελεύθερη είσοδο για όλους, δωρεάν προβολές με κλασικές ταινίες τρόμου έχουν βαλθεί να μας ξενυχτήσουν και συζητήσεις για βιβλία και λογοτεχνία, θα μας δώσουν αρκετή τροφή για σκέψη.
Εμείς ξέρουμε ήδη τι θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου και μάλιστα εντελώς δωρεάν.
15ο Athens Open Air Film Festival
Το Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, φέτος γιορτάζει 15 χρόνια του και συνεχίζει τις δωρεάν, υπαίρθιες προβολές στην πόλη μέχρι τον Αύγουστο. Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες και κινηματογραφικές ολονυκτίες σε ορισμένα από τα πιο μαγευτικά σημεία της πόλης
Το Σάββατο 12 Ιουλίου θα παρακολουθήσουμε ένα μαραθώνιο 80s τρόμου στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος.
Θα δούμε τις ταινίες: Η Ομίχλη (21:45), Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες (23:30) και Η Κατασκήνωση του Τρόμου (01:15).
{https://youtu.be/dCVh4lBfW-c?si=xmC9rOSWVFggAEwk}
Branford Marsalis, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Η αγαπημένη σειρά συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και παρουσιάζει καλλιτέχνες από ένα ευρύ μουσικό φάσμα δίνοντας αφορμή για ξεχωριστές μουσικές αποδράσεις στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
Πρώτος προσκεκλημένος του φετινού καλοκαιριού, την Κυριακή 13 Ιουλίου στις 21.00, ο πολυβραβευμένος σαξοφωνίστας και συνθέτης Branford Marsalis και το κουαρτέτο του, σε μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο
{https://youtu.be/WXdWYSYAuBY?si=L4iq81sbr2KvbKqz}
9ο Μεσογειακό Φεστιβάλ, Πλατεία Βάρκιζας
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα μελωδικό τρόπο: το 9ο Μεσογειακό Φεστιβάλ, έναν τριήμερο θεσμό αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τον πολιτισμό της Μεσογείου. Από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Πλατεία Βάρκιζας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πολιτιστικό κόμβο
Σάββατο 12 Ιουλίου (21:00) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Θοδωρή Βουτσικάκη και Λίνα Νικολακοπούλου. Συμμετέχει η ορχήστρα Bronza Banda.
Την Κυριακή 13 Ιουλίου (21:00), στη σκηνή θα ανέβει η Έλενα Παπαρίζου.
{https://youtu.be/BC2SCQiUiD0?si=3RsS1xFUFqqqrX31}
Φεστιβάλ Γλυφάδας, Γ' Μαρίνα
Το Φεστιβάλ Γλυφάδας που ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου, συνεχίζεται με δωρεάν εκδηλώσεις για όλους και υπόσχεται μοναδικές βραδιές μουσικής, κινηματογράφου και θεάτρου, παρά θιν' αλός.
Το Σάββατο θα απολαύσουμε ζωντανά τον Αναστάσιο Ράμμο και την Κυριακή τους Δημήτρη Ζερβουδάκη και Μελίνα Κανά.
8ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Στο Αίθριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση γιορτή για το βιβλίο. Στο 8ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, θα συζητήσετε για βιβλία, για λογοτεχνία και για θεωρία, θα ανταλλάξετε ιδέες και προβληματισμούς και θα δραπετεύσετε από την καθημερινότητα της πόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας του Σαββατοκύριακου είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/0fcbeGv
via IFTTT