Πρώτη μέρα στα Σχολεία της Λαμίας με την Ευλογία του Θεού και της Τοπικής μας Εκκλησίας - Δείτε φωτογραφίες


          Το πρώτο κουδούνι, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ακούστηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου το πρωί   σε όλα τα Σχολεία της Πατρίδος μας  και το ξεκίνημα έγινε με τον αγιασμό προκειμένου οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί με την ευλογία του Θεού να διανύσουν μια καρποφόρα και δημιουργική χρονιά.

           Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών ετέλεσε αγιασμούς σε Σχολεία της Λαμίας. Αρχικά ετέλεσε αγιασμό στα Δημοτικά σχολεία 14ο και 20ο ,εν συνεχεία στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο και τέλος στο 6ο Λύκειο. 

          Στο τέλος των ακολουθιών του αγιασμού ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους καλή, ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά και απευθυνόμενος στους μαθητές τους έδωκε τις πατρικές του συμβουλές, προτρέποντάς τους νε έχουν πίστη στον Θεό και να επιδείξουν επιμέλεια  στα μαθήματά τους. Επίσης τους προέτρεψε να θέτουν στόχους και όραμα στην ζωή τους, ώστε να γίνουν χρήσιμα μέλη την κοινωνίας.

          Ο Σεβασμιώτατος  προσέφερε από μια εικόνα του Οσίου Παϊσίου στους Διευθυντές των σχολείων και δι ολίγων ωμίλησε στα παιδιά για τον σύγχρονο θαυματουργό αυτό όσιο της Εκκλησίας μας τονίζοντας τα λόγια του: « ο μαθητής πρέπει να τρώει τα γράμματα, να τα  βάζει καλά στο μυαλό του και ο Θεός όπως στέλνει τη βροχή και βλαστάνει η γη έτσι θα στείλει τη Χάρη Του, τα γράμματα να γεμίζουν την ύπαρξη του μαθητή και να μορφώνεται».

          Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στους αγιασμούς συνόδευαν ο   Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος κ.  Χρήστος Δημητρίου , ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπυρίδων Πιλιτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων κ. Βίβιαν Αργύρη, ο πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ Γεώργιος Κοτρωνιάς, εκπρόσωποι της Αστυνομίας,  οι οποίοι μοίρασαν στα παιδιά ενημερωτικά φυλλάδια για την σωματική τους ασφάλεια και την ασφάλεια του Σχολείου.

          Τέλος  οι Διευθυντές των Σχολείων, του 6ου Λυκείου κ. Δημήτριος Φύκας, του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου ο κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, του 14ου Δημοτικού Σχολείου ο κ. Νικόλαος Κύρκος, η Διευθύντρια του 20ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αικατερίνη Σίμου σύσσωμοι οι δάσκαλοι, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων, οι γονείς και οι μαθητές, με έκδηλα τα συναισθήματά τους ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την ευλογημένη , τιμητική αλλά και τόσο διδακτική παρουσία του στα Σχολεία τους.




































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη