Ένωση Συλλόγων Γονέων Λαμίας: Σπορ! Δώστε ώθηση στα παιδιά σας να γυμνάζονται. Πρακτικές συμβουλές για τους γονείς.


Σπορ! Δώστε ώθηση στα παιδιά σας να γυμνάζονται. Πρακτικές συμβουλές για τους γονείς.

Ωθήστε τα παιδιά σας να γυμνάζονται, αφιερώστε τους χρόνο και επιλογές. Δώστε το καλό παράδειγμα γυμναστείτε και εσείς μαζί τους και αυτά θα σας μιμηθούν.

Περιορίστε το χρόνο της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών παιγνιδιών και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να ανακαλύψουν τη χαρά και τη διασκέδαση μέσα από τα σπορ και την άσκηση.
Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον που γυμνάζονται τα παιδιά είναι ασφαλές ελέγχοντας τον εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Τα παιδιά δεν κερδίζουν τη ζωή μέσα από ένα σπορ. Η κύρια φιλοσοφία είναι να γυμναστούν να περάσουν καλά και να είναι χαρούμενα. 

Να είστε υπομονετικοί, εάν κάτι δεν τους αρέσει μη τα πιέζετε αφήστε τα να κάνουν τις επιλογές τους.

Να θυμάστε ότι η εξειδίκευση σε ένα μόνο άθλημα με εντατική προπόνηση μπορεί να οδηγήσει το παιδί σε τραυματισμό, ψυχική καταπόνηση, ανάπτυξη συγκεκριμένων κινητικών δεξιοτήτων και τελικά να το εγκαταλείψει. Γι’ αυτό κάνετε υπομονή στην πρόοδο του και αφήστε το παιδί να ασχολείται με διάφορα σπορ.

Καλλιεργείστε στα παιδιά σας ότι η επιτυχία σε ένα σπορ δεν είναι μόνο η νίκη

Εάν θα εντάξετε το παιδί σας αθλητικό όμιλο τότε ρωτήστε και άλλους γονείς που συμμετέχουν τα παιδιά τους, αφήστε μια δοκιμαστική περίοδο και παρακολουθήστε εάν το παιδί φεύγει ικανοποιημένο με ενέργεια και ενθουσιασμό.

Η επιλογή των σπορ είναι μια συνεχής διαδικασία δοκιμής και λάθους αφήστε τα παιδιά σας να τη ζήσουν. Η διαίσθησή σας και η παρατήρηση θα σας βοηθήσουν να ωθήσετε τα παιδιά στις σωστές επιλογές γιατί ο σκοπός είναι ένας:

Η άσκηση να γίνει τρόπος ζωής και πηγή χαράς, μάθησης, υγείας, ζωντάνιας για τα παιδιά.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.