Καλύτερη Λαμία, Χειρότερη Ανθήλη: Γκέτο......


Καλύτερη Λαμία, Χειρότερη Ανθήλη: Γκέτο...... Η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου  για να προάσπιση τα συμφέροντα της και για να πιέσει την κατάσταση, ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ/ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ στην Εθνική οδό!!! Για να τις υποχρεώσει ή να κλείσουν ή να συνεργαστούν μαζί της. Δικό τους πρόβλημα. Υποχρέωσε όμως ένα ολόκληρο χωριό να κινείται από τον παράδρομο και να έχει πρόσβαση στην ΕΟ μόνο από τις Θερμοπύλες ή από την στρογγυλή πλατεία στην είσοδο της Λαμίας

Απαράδεκτο!! Η πρόσβαση είναι προβληματική γιατί ο παράδρομος είναι βοηθητικός δρόμος αργής κυκλοφορίας (σήμανση τροχαίας) όπου κινούνται και τρακτέρ,  θεριζοαλωνιστικές μηχανές, καρούλια για πότισμα και εν γένει αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον η χρήση του δρόμου από φορτηγά (που τελικά δεν απαγορεύτηκε) δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας. Φανταστείτε λοιπόν ένα περιστατικό που χρειάζεται άμεση και γρήγορη μετακίνηση, ασθενοφόρο, πυροσβεστική, αστυνομία. Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες και δημιουργείται μειωμένη αίσθηση ασφάλειας. Επιπλέον διακινούνται τόνοι γεωργικών προϊόντων κατά περιόδους και υπάρχει και επαγγελματική δραστηριότητα που  πρέπει να εξυπηρετηθεί.

Η εταιρία του αυτοκινητόδρομου ξαφνικά με την παρουσία της αστυνομίας έκλεισε τον δρόμο. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Όσον αφορά και μόνο την είσοδο της Ανθήλης. Πια απόφαση υλοποιεί η εταιρία και την έκλεισε. Ποιος επέτρεψε την παρουσία της αστυνομίας. Γιατί στον αρχικό βασικό σχεδιασμό της εθνικής δεν υπάρχει ανισόπεδη διάβαση όταν υπάρχει σε σημεία μικρότερου κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος. Σ[ όλη την διαδρομή από Αθήνα μέχρι Λαμία δεν υπάρχει αντίστοιχη "τιμωρία". Παντού για μικρές ή μεγάλες κωμοπόλεις υπάρχουν μία και καμιά φορά περισσότερες προσβάσεις στην ΕΟ.  Γιατί αυτή η εξαίρεση στην Ανθήλη; Επειδή τα ερωτήματα είναι πολλά και το κοινωνικό κόστος μεγάλο και οι σκοπιμότητες καραδοκούν, νομίζω ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα.

Και εννοούμε Δήμος Λαμίας (νυν Δήμαρχος και υποψήφιοι), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (νυν Περιφερειάρχης και υποψήφιοι). Δικηγορικός Σύλλογος (για το αν έχει τη νομική κάλυψη η εταιρία), Τεχνικό Επιμελητήριο (είχε γνώση της μη ύπαρξης κόμβου; Και πώς εξηγεί ότι η Ανθήλη είναι περικυκλωμένη από αερογέφυρες και αναστροφές άχρηστες για την ίδια;), Επαγγελματικό Επιμελητήριο (πώς περιφρουρεί τα συμφέροντα των μελών του; Δυσκολεύοντας την τροφοδοσία τους και τις μεταφορές τους;). Εύχομαι να μην συμβεί κάτι δυσάρεστο. Να μην κινδυνέψουν άνθρωποι. Όταν γίνεται τεράστια προσπάθεια οι άνθρωποι να φτάνουν στο νοσοκομείο όσο γίνεται νωρίτερα και το κράτος επενδύει σε οργάνωση και προσωπικό γι' αυτό το λόγο κάποιοι να δημιουργούμε και εμείς να αποδεχόμαστε συνθήκες ντε φάκτο αργοπορίας και αβεβαιότητας. Όλοι οι υπεύθυνοι οφείλουν να πάρουν θέση όπως και οι πολίτες. Ανθηλιώτες και Λαμιώτες.                                                                                     
Ο αγανακτισμένος Πολίτης                                                                                                                 Νίκος Δ. Πλιάτσικας

Υ.Γ. Παρακαλώ ιδιαίτερα τους μαζικούς φορείς της Ανθήλης, Κοινότητα, Αγροτικό Σύλλογο, ΤΟΕΒ, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπολιτιστικό Σύλλογο να οργανωθούν και να αντιδράσουν συντονισμένα και αγωνιστικά.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη