-->

Νίκος Σταυρογιάννης: Υπογράψαμε, σήμερα, τη σύμβαση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λαμιέων


Υπογράψαμε, σήμερα, τη σύμβαση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λαμιέων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. 

Συμπληρώνουμε έτσι το «παζλ» της αναδόμησης της Λαμίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα πόλεων.

Ένα ΣΒΑΚ δεν αποτελεί μία ακόμα κυκλοφοριακή μελέτη. 

Αποτελεί ένα σύνολο μέτρων για τη μείωση χρήσης αυτοκινήτου, τον επανασχεδιασμό της αστικής συγκοινωνίας, τα έξυπνα λεωφορεία, την κατασκευή πεζοδρομίων και υποδομών για ΑΜΕΑ, την οδική ασφάλεια, την αστική εφοδιαστική αλυσίδα, τα έξυπνα συστήματα Μεταφορών, έργα που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των δημοτών.

Στην ουσία, λειτουργεί ως «ομπρέλα» για τις αναπλάσεις και τα έργα που ήδη εντάξαμε στη Στρατηγική ΒΑΑ-ΟΧΕ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη – Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) και στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας, από τον περασμένο Νοέμβριο. 

Ο Δήμος Λαμιέων εξοπλίζεται με σύγχρονο ευρωπαϊκό σχεδιασμό, αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και αλλάζει στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->