Προεκλογικές κορώνες και δημιουργία εντυπώσεων για την άρδευση στον κάμπο της Λαμίας


Αντιπροσωπεία του Λαμία στο Κέντρο, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας Παναγιώτη Στασινό, παραβρέθηκε στην συνάντηση των ΤΟΕΒ Ανθήλης,Ροδίτσας και Μεγάλης Βρύσης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας που πραγματοποιήθηκε στην Ανθήλη την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στην άρδευση των περίπου 50.000 στρεμμάτων αγροτικής γης που οφείλονται στο απαρχαιωμένο και προβληματικό σύστημα άρδευσης. Όπως μάλιστα τονίστηκε μέσα από μελέτες φαίνεται πως η περιοχή του Δήμου Λαμιέων θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της ΚλιματικήςΑλλαγής με αύξηση της θερμοκρασίας και της ξηρασίας που οδηγούν σε ερημοποίηση την παραγωγική γη με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την ζωή όλων μας.

Ο δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς αντί να προβαίνουν σε ευχολόγια και σε ασκήσεις επί χάρτου αποπροσανατολίζοντας εντελώς την κατάσταση θα έπρεπε ήδη από το 2015 όταν έγιναν γνωστές οι παραπάνω προβλέψεις να έχουν καταστρώσει συγκεκριμένα σχέδια δράσεων για την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην  περιοχή μας.

Δυστυχώς η περίπτωση του αρδευτικού προβλήματος στην Ανθήλη καταδεικνύει ότι η παρούσα δημοτική αρχή αλλά και η Περιφέρεια δεν έχουν σχέδιο παρέμβασης και παραπέμπουν το πρόβλημα στο μέλλον. 

Αναμένουμε συντονισμένες προσπάθειες από όλους του εμπλεκόμενους φορείς  ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη Διαχειριστική Μελέτη για το υδάτινο δυναμικό της λεκάνης απορροής του Σπερχειού ποταμού(πλημμυρικά φαινόμενα ,φερτά υλικά κλπ) και στη συνέχεια ολοκληρωμένη μελέτη για την διαχείριση των Υδάτινων Πόρων ώστε να εξοικονομηθεί το νερό που είναι απαραίτητο για την άρδευση της περιοχής.

Όλα τα υπόλοιπα που παρουσιάστηκαν ως λύσεις στην συγκεκριμένη συγκέντρωση θεωρούμε πως αφορούν μόνο προεκλογικές κορώνες για την δημιουργία εντυπώσεων

lamiastokentro.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη