Άρθρο του Χρήστου Σταϊκούρα στη Νέα Σελίδα «Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης»


Οι πολίτες, με την ετυμηγορία τους στις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, όπως ζήτησε ο κ. Τσίπρας, στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και επιβράβευσαν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό έγινε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με πράξεις και παραλείψεις του, συρρίκνωσε το διαθέσιμο εισόδημα και διόγκωσε το ιδιωτικό χρέος όλων των πολιτών, κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων συμπατριωτών μας.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία ξετύλιξε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό οικονομικό σχέδιο που αυξάνει την ποσότητα και βελτιώνει τη σύνθεση και την ποιότητα του πλούτου της χώρας, ενισχύει την προσφορά στην οικονομία με την τόνωση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας, ενισχύει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, διασφαλίζει τόσο την ατομική ελευθερία και προκοπή όσο και τη συλλογική ευημερία, αναστρέφει τη «διαρροή» επιστημόνων και επιχειρήσεων, βοηθάει τη χώρα να ανταποκριθεί στο δομικό μετασχηματισμό της εργασίας εξαιτίας της τεχνολογικής επανάστασης, διασφαλίζει τη συστηματική, ασφαλή και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

Σχέδιο, με βασικούς άξονες:

1ος. Την απλοποίηση και σταθεροποίηση της φορολογίας, μέσω της μείωσης φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

  • Με μείωση ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους εργαζόμενους.
  • Με μεγαλύτερη, μεσοσταθμικά, μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλη την κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
  • Με μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Με μεγαλύτερη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων.
  • Με επιβράβευση της συνέπειας.
  • Με συνολική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.


2ος. Την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με φιλοεπενδυτικό και φιλοεξαγωγικό πρόσημο.

  • Με απλοποίηση του αδειοδοτικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος.
  • Με υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
  • Με ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών επενδύσεων, όπως είναι το Ελληνικό.
  • Με δημιουργία ενός παραγωγικού Κράτους το οποίο θα μεριμνά για την εμπέδωση κουλτούρας διαφανούς και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με απλούστερες δομές και σαφείς αρμοδιότητες, με προσλήψεις εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες.
  • Με παροχή υψηλής ποιότητας γνώσεων σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος της δημόσιας εκπαίδευσης, με διεύρυνση των επιλογών, μέσα από ένα σύστημα ανοικτών οριζόντων και ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες.
  • Με ανάπτυξη ενός εθνικού «οικοσυστήματος» έρευνας, εναρμονισμένο με την καινοτομία και την τεχνολογία.

3ος. Την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, με εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με εκκαθάριση των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, με πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, με αξιοποίηση εξωτραπεζικών εναλλακτικών εργαλείων χρηματοδότησης από τις κεφαλαιαγορές, με σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης.

4ος. Την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Με ένα κράτος που θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργώντας δομές στήριξης, περιορίζοντας τη ρυθμιστική γραφειοκρατία, εποπτεύοντας την αγορά με ισχυρούς και αποτελεσματικούς θεσμούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αλλά και με επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με υπευθυνότητα, υιοθετώντας κανόνες και βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, επιδεικνύοντας αυξημένη διάθεση για συνεχή εκσυγχρονισμό στην παραγωγή, παρουσιάζοντας καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, επιδεικνύοντας αυξημένη εταιρική κοινωνική ευθύνη.

5ος. Την  ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους συμπατριώτες μας.

Με την ενίσχυση του Προϋπολογισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, με την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, με την επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, με την υιοθέτηση κινήτρων για τη στήριξη της οικογένειας, με την υλοποίηση προγραμμάτων απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, θα προσελκύσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει πολλές και καλές δουλειές, θα οδηγήσει σε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

Αυτό το σχέδιο το διαθέτει και θα το υλοποιήσει η υπεύθυνη, αξιόπιστη, μετριοπαθής, πατριωτική, φιλελεύθερη και κοινωνική Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


cstaikouras.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη