Γιάννης Οικονόμου: Η Φθιώτιδα είναι γεμάτη χωριά που έχουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά


Σήμερα βρέθηκα σε δύο ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας. Αρχικά στον Τυμφρηστό όπου συζήτησα με τους κατοίκους για θέματα που απασχολούν το χωριό τους αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου τους. 

Στη συνέχεια βρέθηκα στο Δίκαστρο οπού ξεναγήθηκα στο Λαογραφικό Μουσείο Δικάστρου που περιλαμβάνει εκθέματα με σημαντική ιστορική και λαογραφική αξία και στο Νερόμυλο ο οποίος κατασκευάστηκε το 1836 και σήμερα λειτουργεί χάρη στο μεράκι και την αγάπη των σύγχρονων Δικαστριωτών για τον τόπο τους. 

Η Φθιώτιδα είναι γεμάτη χωριά που έχουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά. Μπορούν και πρέπει να αναδειχθούν αποτελώντας έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό. 









Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη