ΕΚΛ για συνδικαλιστικό νόμο: «Τα Συνδικάτα δεν μπαίνουν στο γύψο»

ΕΚΛ για συνδικαλιστικό νόμο: «Τα Συνδικάτα δεν μπαίνουν στο γύψο»

Με ομιλία του πρόεδρου του ΕΚΛ Γ. Σκόκα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το Εργατικό Κέντρο συμμετείχε στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για τον συνδικαλιστικό νόμο.


Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΛ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το περίφημο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο προβλέπει ανάμεσα στα άλλα δεκάδες δυνατότητες εργοδότες να εξαιρούνται από την εφαρμογή κλαδικών ΣΣΕ με την επίκληση οικονομικών δυσκολιών ή ζητώντας ακόμη και μελέτη για τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του συγκεκριμένου κλάδου κα. Καθιστούν τις κλαδικές συμβάσεις ανίσχυρες μπροστά σε τοπικές συμβάσεις ή συμβάσεις που υπογράφονται από τις «ενώσεις προσώπων» κατασκευάσματα των εργοδοτών ακόμη κι αν οι τελευταίες περιέχουν χειρότερους όρους. Προσθέτει νέα εμπόδια με την κατάργηση ακόμη και του ελάχιστου δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ ενώ κάνει συνυπεύθυνο τον εργαζόμενο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Και το βασικότερο είναι πως επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα με την επιβολή «ηλεκτρονικού μητρώου» που ανοίγει την πόρτα για το φακέλωμα όλων των συνδικαλισμένων εντείνοντας τον φόβο-τις αναστολές για κάθε σκέψη για συμμετοχή στην οργανωμένη δράση και πάλη. Αλλά και με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις συλλογικές αποφάσεις των συνδικάτων για θέματα όπως η απεργία που είναι χτύπημα στην ίδια την ζωντανή λειτουργία των συνδικάτων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως στόχος των μέτρων που παίρνει είναι ο εκδημοκρατισμός του κινήματος. Όταν βέβαια η ίδια κυβερνά ούτε με το 20% του εκλογικού σώματος και προφανώς στην περίπτωσή της αναφέρεται όταν λέει πως οι «λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς». Η δημοκρατία λοιπόν κάθε φορά ράβεται πάντα με γνώμονα το πώς υλοποιείται χωρίς εμπόδια η πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων. Σε κάθε περίπτωση όπου ο λαός μας ορθώνει την αντίθεση του, δυσκολεύοντας τα πράγματα τότε η άποψη του προσπερνιέται γιατί προκύπτει ζήτημα κυβερνησιμότητας. Γι΄αυτό λοιπόν δεν εφαρμόζεται ποτέ η ανόθευτη απλή λογική, γι΄αυτό ετοιμάζεται η κυβέρνηση να ανεβάσει το εκλογικό όριο για την βουλή».
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2kVw3Ww
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη