Με γεμάτη ατζέντα στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Επενδύσεις, εθνικά θέματα και προσφυγικό στο επίκεντρο

Με γεμάτη ατζέντα στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Επενδύσεις, εθνικά θέματα και προσφυγικό στο επίκεντρο

Μετά τα ταξίδια στην Ευρώπη, σειρά έχουν οι επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου στις 24 Σεπτεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τον Ερντογάν.

Οι στόχοι του ταξιδιού είναι πολύπλευροι καθώς στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός, θα επιδιώξει να παρουσιάσει την Ελλάδα που οραματίζεται και θα μεταφέρει ένα σαφές μήνυμα: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, ανακτά την θέση της ως ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα, μετασχηματίζεται σε έναν πόλο ανάπτυξης και επενδυτικών προοπτικών.

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ - Ερντογάν

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, στο περιθώριο των οποίων θα έρθει σε επαφή με ξένους ηγέτες και μεγάλα επενδυτικά funds.  

Οι βασικοί στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι

Να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, περιφερειακά (ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Δυτικά Βαλκάνια, προσφυγικό/μεταναστευτικό) και παγκόσμια (σχέσεις με ΗΠΑ, με Αυστραλία και Ινδία).

Να αναδειχθεί  διεθνώς το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Να αναπτυχθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα η ελληνική πρόταση.

Να υπάρχουν συναντήσεις με την ελληνική ομογένεια, σε εκδήλωση της οποίας ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση νόμου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους.

Συνάντηση με Τραμπ

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο θεωρείται κομβική από ελληνικής αλλά και κυπριακής πλευράς. Οι δυο χώρες συντονίζουν τις ενέργειες τους σε όλα τα επίπεδα και μετά από αυτά τα κρίσιμα ραντεβού Μητσοτάκης και Αναστασιάδης θα συναντηθούν εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

Ο Κ. Μητσοτάκης θαα δώσει το παρών στο Global Business Forum του Bloomberg, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Στο φόρουμ, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν η επόμενη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, οι πρώην πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους, και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ. Η κοινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Λανγκάρντ στο Global Business Forum του Bloomberg δεν αποκλείεται να ανοίξει τον δρόμο και για ένα τετ α τετ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την επόμενη επικεφαλής της ΕΚΤ.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Az6nmz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη