10ετές: Στο 1,5% η απόδοση – ΥπΟικ: Εξαιρετικά ποιοτική έκδοση

10ετές: Στο 1,5% η απόδοση – ΥπΟικ: Εξαιρετικά ποιοτική έκδοση

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το επανάνοιγμα του 10ετούς ομολόγου. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,5%. Η έκδοση συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 5,4 δισ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο θα αντλήσει από αυτά 1,5 δισ. ευρώ.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας κάνει σήμερα, με επιτυχία, ένα ακόμη βήμα σύμφωνα με το σχέδιό μας. Πρόσθεσε ότι η χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε εφέτος, επιτυχώς, για δεύτερη φορά στις αγορές αντλώντας, με δεκαετές ομόλογο, 1,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με επιτόκιο ύψους 1,5%. Θυμίζουμε ότι το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης 10ετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου 2019, ήταν στο 3,9%, είπε ό κ. Σταϊκούρας.

Επιπροσθέτως, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ως στοιχεία επιτυχίας χαρακτηρίζονται η μεγάλη ζήτηση, η σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και η διασπορά των επενδυτών. Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ποιοτική έκδοση, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε λέγοντας: Η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί, βήμα – βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα.

Νωρίτερα από την ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν προσβλέπει σε μια μεγάλη έκδοση, αλλά σε μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με ένα χαμηλό κόστος δανεισμού.

Σταϊκούρας: Στόχος μας μια επιτυχημένη έκδοση (video)

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35lhfD0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη