10ετές: Στο 1,5% η απόδοση – ΥπΟικ: Εξαιρετικά ποιοτική έκδοση

10ετές: Στο 1,5% η απόδοση – ΥπΟικ: Εξαιρετικά ποιοτική έκδοση

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το επανάνοιγμα του 10ετούς ομολόγου. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,5%. Η έκδοση συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 5,4 δισ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο θα αντλήσει από αυτά 1,5 δισ. ευρώ.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας κάνει σήμερα, με επιτυχία, ένα ακόμη βήμα σύμφωνα με το σχέδιό μας. Πρόσθεσε ότι η χώρα, με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βγήκε εφέτος, επιτυχώς, για δεύτερη φορά στις αγορές αντλώντας, με δεκαετές ομόλογο, 1,5 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, με επιτόκιο ύψους 1,5%. Θυμίζουμε ότι το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης 10ετούς ομολόγου, στις 12 Μαρτίου 2019, ήταν στο 3,9%, είπε ό κ. Σταϊκούρας.

Επιπροσθέτως, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ως στοιχεία επιτυχίας χαρακτηρίζονται η μεγάλη ζήτηση, η σημαντικά πλεονάζουσα κάλυψη και η διασπορά των επενδυτών. Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ποιοτική έκδοση, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε λέγοντας: Η επιτυχής αυτή κίνηση αποδεικνύει ότι η χώρα, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ενισχύει την αξιοπιστία της απέναντι στις διεθνείς αγορές και δημιουργεί, βήμα – βήμα, τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα.

Νωρίτερα από την ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν προσβλέπει σε μια μεγάλη έκδοση, αλλά σε μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με ένα χαμηλό κόστος δανεισμού.

Σταϊκούρας: Στόχος μας μια επιτυχημένη έκδοση (video)

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35lhfD0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.