Θεοδωρικάκος:Η ψήφος των αποδήμων πρέπει να μετράει ισότιμα-Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ (video)

Θεοδωρικάκος:Η ψήφος των αποδήμων πρέπει να μετράει ισότιμα-Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ (video)

«Η ψήφος των αποδήμων πρέπει να μετράει ισότιμα. Επομένως δεν δεχόμαστε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να πει ότι η ψήφος των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό είναι μια δεύτερης κατηγορία ψήφος. Αυτό το απορρίπτουμεκατηγορηματικά. Όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν. Μπορεί να συζητηθεί αν μπορεί να γίνει με την επιστολική ψήφο -όπως πιστεύουμε εμείς- ή μπορεί να γίνει στα προξενεία ή μπορεί να γίνουν και με τα δύο», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι σχεδόν έτοιμο να καταθέσει νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό των εκλογικών διαδικασιών «που έχουν σχέση με τις ημερομηνίες και τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας των εκλογών που πρέπει», όπως είπε, «ελαφρώς να διευρυνθούν για να καταστεί δυνατή η επιστολική ψήφος αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους βουλευτές να επικοινωνούν καλύτερα με το εκλογικό σώμα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι θα επικαιροποιηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών.Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση και αυτό είναι προτιμότερο να γίνει μέσω taxis net.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ο αριθμός των κατοίκων του εξωτερικού με ελληνικό ΑΦΜ είναι περίπου 350.000. Άφησε ανοιχτό τον τρόπο που θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού είτε πηγαίνοντας στα προξενεία είτε με επιστολή ψήφο.

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι σχεδόν έτοιμο να καταθέσει νομοσχέδιο που αφορά στον εκσυγχρονισμό των εκλογικών διαδικασιών «που έχουν σχέση με τις ημερομηνίες και τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας των εκλογών που πρέπει», όπως είπε ο υπουργός, «ελαφρώς να διευρυνθούν για να καταστεί δυνατή η επιστολική ψήφος».

Συναντήσεις Κυρ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Το θέμα της ψήφου των αποδήμων θα συζητηθεί και στις συναντήσεις που θα έχει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του στη Βουλή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με:

Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00
Με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15
Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 17:00
Με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 18:00
Με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 19:00

Πηγή:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2IzNlRt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.