Συνάντηση του Δικτύου «Περραιβία» με τον δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα

Συνάντηση του Δικτύου «Περραιβία» με τον δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας, η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσα με εκπροσώπους του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που είναι η Ομοσπονδία των Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας και των Αποδήμων με έδρα την Ελασσόνα και έτος ίδρυσης το 2007.

Η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Ελασσόνας, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με την Ομοσπονδία των Συλλόγων Ελασσονιτών, αλλά και των Απόδημων.
Τα θέματα τα οποία έθεσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας που αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης και δείχνουν τον τρόπο προσέγγισης της σύγχρονης πραγματικότητας από τη νέα δημοτική αρχή, ήταν ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία, η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η νεανική επιχειρηματικότητα, η προώθηση των τοπικών προϊόντων, ο εναλλακτικός τουρισμός, η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding, κ.α.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας δήλωσε ότι: "η συνεργασία του Δήμου, αλλά και η στήριξη των εθελοντικών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Συλλόγων, σωματείων κ.ά) της περιοχής, είναι δεδομένη από πλευράς Δήμου, γιατί μόνο μέσα από τέτοιες συνέργειες μπορούν οι τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν μπορεί ο Δήμος να γυρίζει την πλάτη προς την κοινωνία, παρά μόνο να είναι αρωγός, σε κάθε υγιή προσπάθεια που πηγάζει μέσα από την ίδια την κοινωνία. Πόσο, μάλλον, όταν αφορά το πολυβραβευμένο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που τιμάται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη για το έργο που προσφέρει σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας, δήλωσε ότι «για το Δίκτυο πάντα η συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, ήταν το μεγάλο ζητούμενο για το καλό του τόπου. Ο τρόπος προσέγγισης και η συνεργασία του Δικτύου από τη νέα Δημοτική Αρχή, μας ξάφνιασε ευχάριστα, είναι υποδειγματική και δεν έχει προηγούμενο, σε ότι αφορά την ποιότητά της, από την ίδρυσή του Δικτύου, το 2007, μέχρι και σήμερα. Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα σταθεί αρωγό σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για ανασυγκρότηση της περιοχής και τη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής προς όφελος των κατοίκων, έργο που κάθε άλλο, παρά εύκολο είναι».

Στη συνάντηση , από πλευράς Δήμου Ελασσόνας, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Νικ. Γάτσα , παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Κοινωνικής Πρόνοιας και Διοικητικών Θεμάτων κ. Καρκαβανίδου- Σκρέτα Ευφροσύνη, ενώ από πλευράς Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Κων. Σκριάπα, παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος Α' κ. Θωμάς Αστερίου (καλλιτέχνης – Οικονομολόγος, Υπεύθυνος Πολιτισμού, Απόδημου Ελληνισμού , Γραμμάτων και Τεχνών, Διεθνών Σχέσεων και Ξένων Αποστολών (Σύλλογος Ελασσονιτών Μονάχου Γερμανίας ),ο Αντιπρόεδρος Β' -Ταμίας κ. Φουρκιώτης Κων/νος – Στρατιωτικός ε.α.-Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης Προγραμμάτων ,Αθλητισμού , Αθλημάτων βουνού (Σύλλογος «Παλαίστρα» Ελασσόνας), η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσων κ. Καίτη Κελεπούρη, Ιατρός Κυτταρολόγος Υπεύθυνη Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής παρολύμπιας περιοχής (Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας ),ο κ. Γκανάτσιος Ανδρέας – Εκπαιδευτικός ,Περιβαλλοντολόγος ,Καθηγητής Αγγλικών, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος , Νέας Γενιάς, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας,ΧΟΠΣ Σπαρμού και η Γεν. Γραμματέας Β' κ. Βαρυτιμίδου Βασιλική – Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας, Ανάπτυξης Τηλεοπτικών Παραγωγών, Σχέσεων με ΜΜΕ, Συντονισμού Δράσεων Συλλόγων επ.Ελασσόνας (Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας).

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/31IpmGp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη