Δεν είναι ατομική υπόθεση ο πλειστηριασμός Ά κατοικίας του Γ. Παληού από τη Χίο

Δεν είναι ατομική υπόθεση ο πλειστηριασμός Ά κατοικίας του Γ. Παληού από τη Χίο

Ένα επιχειρηματικό δάνειο 120.000 ευρώ που λόγω της οικονομικής κρίσης και εν συνεχεία θανάτου του ενός από τα δύο αδέλφια επιχειρηματίες, εκτινάχθηκε στα 450.000 ευρώ και παρά τις προσπάθειες χρόνων να επέλθει ρύθμιση, η τράπεζα επιβάλει δυσβάσταχτους όρους με αποτέλεσμα σήμερα η τράπεζα να καταλήξει να κατάσχει και να βγάλει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία του τυπογράφου από τη Χίο Γιάννη Παληού. "Είναι ληστρικοί οι όροι που μου επιβάλει . Δεν είναι μόνο δικό μου θέμα , σήμερα είμαι εγώ αύριο άλλοι δανειολήπτες. Δε λέμε να μη πληρώσουμε αλλά να πληρώσουμε αυτό που μας αναλογεί.  Με της λαϊκές αντιδράσεις έχουν ανατραπεί πολλοί πλειστηριασμοί, αυτό μας λέει η εμπειρία" λέει στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γιάννης Παληός που καλεί όλους να σταθούν στο πλευρό του και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αύριο  , στις 11 το πρωί , έξω από τα υποκαταστήματα της άλφα σε Μυτιλήνη και Χίο αλλά και στις 7 Νοεμβρίου σε κινητοποιήσεις που διοργανώνει στις 9:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς το παλλεσβιακό εργατοϋπαλληλικό κέντρο.

Ακούστε τί είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γιάννης Παληός:

Τις κινητοποιήσεις κατά του πλειστηριασμού Ά κατοικίας του Γιάννη Παληού στηρίζει και καλεί σε συμμετοχή και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, που σε ανακοίνωσή της τονίζει:

"Οι συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνονται. Μαζί με την ένταση της εκμετάλλευσης, αναδεικνύεται σε σημαντική πλευρά της χειροτέρευσης της θέσης των εκμεταλλευόμενων το θέμα της στέγασης, σε βαθμό που να επηρεάζει τους όρους επιβίωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Το δικαίωμα της στέγασης αμφισβητείται με πολλούς τρόπους από τις κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και τις μνημονιακές επιταγές ΕΕ, ΔΝΤ

Οι τραπεζίτες, τα «κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών, οι μεσίτες της γης και οι εταιρείες του real estate, παίρνουν θέση για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των εργαζόμενων που στο σύνολό τους έχουν χτυπηθεί από την κρίση ενώ αμφισβητούνται και λεηλατούνται όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους μαζί μ΄ αυτά και αυτό της στέγης, είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ στηρίζει τους αγώνες για:

-την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

-τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση, μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων, του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας

– την γενναία «σεισάχθεια» και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

Στηρίζει και καλεί την Πέμπτη 7/11

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

για τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό, και κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του Γ. Παληού από τη Χίο από την Τράπεζα της Alpha Bank.

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!"

 

Σύνταξη- Επιμέλεια:  Μυρσίνη Τζινέλλη – Θοδωρής Πυλιώτης

 

The post Δεν είναι ατομική υπόθεση ο πλειστηριασμός Ά κατοικίας του Γ. Παληού από τη Χίο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2psdgUN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη