ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων”

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου:

Η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου σχολιάζει σε ανακοίνωσή της τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και ειδικότερα σχετικά με το νοσοκομείο της Λήμνου:

"Η «βόμβα» ήρθε από την Θεσσαλονίκη. Στη σύνοδο των προέδρων Ιατρικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/10, το μειοψηφικό προεδρείο που πρόσκειται στη Ν.Δ. πρότεινε την ιδιωτικοποίηση – ή καλύτερα «κατάργηση» – του ΕΣΥ με την μετατροπή των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, την πρόσβαση ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών. Αυτές είναι προτάσεις τις οποίες ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να μελετήσει.

Την ίδια ώρα στην Λήμνο η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. σε ραδιοφωνική συνέντευξη εκπροσώπου της:

1.Πανηγυρίζει για την έγκριση δύο θέσεων «επικουρικών» γιατρών, δηλαδή γιατρών 2ετούς ή 3ετούς υπηρεσίας και όχι μονίμων, αλλά δεν αναφέρει λέξη για την κατάργηση της προκήρυξης των 7 θέσεων μονίμων ιατρών.

2.Δεν αναφέρει επίσης πουθενά στην συνέντευξη εάν πρόκειται να πιέσει η τοπική οργάνωση προκειμένου η Ν.Δ. να εφαρμόσει τις προτάσεις της Επιτροπής η οποία επεξεργάστηκε το πλαίσιο κινήτρων προκειμένου να γίνουν ελκυστικές οι θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία των απομακρυσμένων νησιών.

Άραγε τα παραπάνω συνδέονται μεταξύ τους;

Θεωρούμε ότι κάθε φορέας που εμπλέκεται με την υγεία στο νησί μας, κάθε συνδικαλιστικός ή ευρύτερα κοινωνικός φορέας οφείλει, ταυτόχρονα με τα αιτήματα για την κάλυψη και ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το πως αντιλαμβάνεται το νοσοκομείο μας: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσοκομείο;"

The post ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: "Όχι στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων" appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33Ofuww
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη