Επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού

Επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού

Στην κορυφαία κρίση,   όπως τη χαρακτήρισε ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, που περνάει το νησί  της Σάμου λόγω του μεταναστευτικού αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα  μέσα ενημέρωσης .

Ο κ. Στεφανάδης   αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης  για άμεση αποσυμφόριση του νησιού και την μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα. Σε άμεση επικοινωνία  με τον υπεύθυνο Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, έλαβε ξανά επανέλαβε τη δέσμευση που του είχε δώσει και πριν ένα μήνα περίπου, ότι το νησί θα έχει αποσυμφορηθεί  ως τα τέλη του Νοέμβρη . 

«Αύριο στις 5  το απόγευμα θα έρθει ναυλωμένο πλοίο και θα πάρει 740 μετανάστες, την Πέμπτη θα πάρει άλλους 300, οπότε ξεπερνάμε τους 1.000, άλλοι 100 που έφυγαν με το πλοίο της γραμμής χθες. Νομίζω ότι δίνεται μια ανάσα αλλά βέβαια το να φύγουν 1.000-1.200 δεν σημαίνει ότι λύνεται το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου κατά τις δεσμεύσεις της κυβερνήσεως.

Επεξεργάζεται το Υπουργείο άμεσα ένα νομοσχέδιο το οποίο θα περάσει μέχρι τέλος του μηνός από την Ελληνική Βουλή που καθορίζει πολλά πράγματα και τα επαναφέρει στην σωστή τους διάσταση και κατεύθυνση. Το νέο ΚΥΤ θα γίνει, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει στον ιστό της πόλης. Θα κλείσει το κέντρο στο Βαθύ και θα αποδοθεί στον Δήμο σε βάθος χρόνου ορατό. Το νέο κέντρο θα είναι ελεγχόμενο, είναι αρκετά μακριά από την περίμετρο της πόλης των Μυτιληνιών, οπότε δεν πρέπει να φοβούνται οι κάτοικοι εκεί ότι θα γίνει κάτι ανάλογο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Συνεχίζοντας ο βουλευτής Σάμου  είπε ότι το θέμα του μεταναστευτικού παρέσυρε και άλλα θέματα, όπως  το θέμα της υγείας. Υπήρχε ένα νοσοκομείο το οποίο ίσα – ίσα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού και του Νομού. Με την πληθώρα των εισερχόμενων προσφύγων-μεταναστών, το σύστημα τείνει να καταρρεύσει. Βλέπουμε γιατρούς να παραιτούνται λόγω φόρτου εργασίας, βλέπουμε τους κατοίκους να παραπονούνται ότι δεν τυγχάνουν της ανάλογης νοσηλείας, δημιουργώντας μια επιπρόσθετη επιβάρυνση στην ψυχολογία και ουσιαστική επιβάρυνση στον πληθυσμό. Στο θέμα της υγείας ο Υπουργός είναι  γνώστης για το τι γίνεται και τι χρειάζεται. Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια ξέρει τα προβλήματα τα οποία άμεσα θα τα αντιμετωπίσει» τόνισε.

Ήδη στο θέμα των παιδιάτρων δόθηκε προσωρινή λύση με εκ περιτροπής γιατρούς στο Νοσοκομείο, ενώ θα γίνουν προσλήψεις και όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Δεν ισχύει , όπως δήλωσε ο κ. Στεφανάδης ότι θα δημιουργηθεί νέο  Κέντρο Υγείας στο Βαθύ και ότι θα υπάρξει υποβάθμιση του ΚΥ Καρλοβάσου .

Για το θέμα των μεταθέσεων των αστυνομικών,  ο κ. Στεφανάδης δήλωσε ότι μπήκε ένα πρόγραμμα για  να έρθουν 20 αστυνομικοί ώστε να αυξηθούν οι πεζές περιπολίες στην πόλη.  Τέλος δήλωσε ότι μπαίνουν σε μία σειρά θέματα όπως ο πολιτισμός, το χωροταξικό, συγκοινωνίες και στις υπηρεσίες προς τους πολίτες και έργα υποδομής όπως ο βιολογικός.

 

The post Επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32vEoAA
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη