Με την αυτοθυσία του προσωπικού στα όριά του λειτουργεί το Βοστάνειο Νοσοκομείο

Με την αυτοθυσία του προσωπικού στα όριά του λειτουργεί το Βοστάνειο Νοσοκομείο

Με την αυτοθυσία των γιατρών , των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού, στα όριά του λειτουργεί το Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης , τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν  ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Λέσβου Αλέξανδρος Ζάμπρας και ο γραμματέας Στρατής Παυλής ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της ένωσης στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ομοσπονδία τους την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. . Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι ο πρόεδρος των γιατρών είχε πάρει ρεπό την ημέρα που δίνονταν η συνέντευξη τύπου και όμως μπήκε μέσα στο χειρουργείο για μια έκτακτη επέμβαση αφού ο άλλος γιατρός που κάλυπτε την ορθοπεδική κλινική χειρουργούσε άλλο περιστατικό.

Το νοσοκομείο όπως έχουν πει κατ επανάληψη , όλα αυτά τα χρόνια οι ενώσεις των υγειονομικών, λειτουργεί με έναν οργανισμό του 1980 και μια άνευ σημασίας επικαιροποίησή του το 2004, είπε ο κύριος Ζάμπρας ενώ από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί όχι σε  ένα κτίριο που λειτουργούσε το 1980, αλλά σε τρία κτίρια με πολλές παραπάνω κλινικές και ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Τα έχουμε πει με όλες τις κυβερνήσεις και όλους τους υπουργούς, ζητάμε νέο οργανισμό που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες τώρα και στο μέλλον. Οι ανάγκες μάλιστα  έχουν αυξηθεί λόγω του προσφυγικού. Ο καταυλισμός στη Μόρια με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει ο προσφυγικός πληθυσμός , προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα του πληθυσμού. Ιδιαίτερα το γυναικολογικό και το παιδιατρικό είναι δύο τμήματα που δέχονται μεγαλύτερη πίεση.

Επιπλέον η κατάργηση του ΑΜΚΑ, της  δυνατότητας δηλαδή να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα, έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους  και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Μια λύση είναι η ενίσχυση δομής δημόσιας υγείας μεσα στο ΚΥΤ για να μπορεί να παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να ανακουφίζει τις δομές της πόλης στις οποίες οδηγούνται τώρα όλα τα περιστατικά.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ακτινολογικό καθώς έχουν μείνει μόνο δύο γιατροί. Αναφέρθηκε ακόμα στην αδικαιολόγητη από το Υπουργείο Υγείας ,  αναπομπή στο συμβούλιο κρίσεως των μόνιμων προσλήψεων 208 γιατρών για το Τμήμα Επειγόντων από τις οποίες το Βοστάνειο θα προσλάμβανε τρεις γιατρούς, «σταγόνα στον ωκεανό αλλά απόλυτη ανάγκη για το νοσοκομείο».

Επίσης ο κ. Ζάμπρας αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα του νοσοκομείου όπως το γεγονός ότι κάθε φορά που υπάρχει διακοπή ρεύματος «χαλάει και ένα μηχάνημα, τελευταίο περιστατικό στο μπλακ άουτ της περασμένης εβδομάδας αντιμετώπισε πρόβλημα ο αξονικός τομογράφος».

Ο κύριος Ζάμπρας αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις γιατρών από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στο νοσοκομείο της Λήμνου, αναφέροντας ένα τραγελαφικό περιστατικό. Το υπουργείο υγείας προ καιρού αναγνώρισε ότι δεν πρέπει να μετακινηθεί γιατρός από τη Μυτιλήνη στη Λήμνο καθώς ούτε από τη Μυτιλήνη περίσευε ο γιατρός, αυτό όμως έγινε … τρεις μήνες μετά την υποχρεωτική μετακίνηση του γιατρού από τη Μυτιλήνη στη Λήμνο.

Ο γραμματέας της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Λέσβου Στρατής Παυλής παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο των υγειονομικών εν όψει της απεργίας της Τετάρτης.

 

Η γιατροί συμμετέχοντας στην απεργία ζητούν:

Να διοριστούν άμεσα οι 215 συνάδελφοι στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία των επικουρικοί γιατρών. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Άμεση και πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ με μόνιμους γιατρούς, μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για Όλους. Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.

Υπεράσπιση των συλλογικής οργάνωσης και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων. ΟΧΙ στο αντεργατικό «αναπτυξιακό νομοσχέδιο – σκούπα».

The post Με την αυτοθυσία του προσωπικού στα όριά του λειτουργεί το Βοστάνειο Νοσοκομείο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35Jsg0S
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη