Γιάννης Οικονόμου: Θετικές εξελίξεις για το Φυσικό Αέριο στη Λαμία


Θετικές εξελίξεις για το Φυσικό Αέριο στη Λαμία. Ευκαιρίες για τους πολίτες και δημιουργία νέας αγοράς για την τοπική οικονομία.

Κατά την διάρκεια των επαφών μου με τους προέδρους και δ/σ της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) και της ΔΕΔΑ, (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αέριου) κ.κ. Παπαδόπουλο - Ξιφαρά και Κοτρώνη - Τσάκα αντίστοιχα, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Φυσικού Αερίου στην πόλη μας.

Όπως ενημερώθηκα από τα στελέχη των δύο εταιρειών πολύ σύντομα θα προχωρήσει η πιλοτική εργολαβία για τις ώριμες αιτήσεις συνδέσεων (περίπου 120) που είναι σε εκκρεμότητα. Το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να προχωρήσει το έργο διακλάδωσης και επέκτασης των αγωγών σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας μας, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Λαμία.

Στόχος των εταιρειών είναι τα έργα να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020. Παράλληλα στις προτεραιότητες των εταιρειών είναι, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, να ενημερώσουν διεξοδικά τις τοπικές κοινωνίες για τα οφέλη από την χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου.

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Φυσικό Αέριο είναι πολύ σημαντική υπόθεση για την Λαμία. Η χρήση Φυσικού Αερίου από επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και σε επίπεδο ενεργειακού αποτυπώματος. Ταυτόχρονα ανοίγει μια νέα αγορά που μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία, αφού το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα διακλάδωσης του αγωγού που διατρέχει την πόλη ενώ η αυξανόμενη ζήτηση θα δημιουργήσει την ανάγκη για την ανάπτυξη επιχειρήσεων εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών γύρω από το φυσικό αέριο.Από το Blogger.