Κέρκυρα: Σε αργία τέθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Κέρκυρα: Σε αργία τέθηκε ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Σε αργία από κάθε ιεροπραξία τέθηκε από τον Μητροπολίτη Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο, 60χρονος ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς της ανήλικης, που είναι σήμερα 16 ετών, κατέθεσαν, προ ημερών, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία ο ιερέας φέρεται να ασελγούσε, προ εξαετίας, σε βάρος της ανήλικης, όταν δηλαδή αυτή ήταν δέκα ετών.

Μετά από σχετική ενημέρωση από την εισαγγελία της Κέρκυρας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του ιερέα που λειτουργούσε σε χωριό στη Νότια Κέρκυρα, ο Μητροπολίτης τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία, ενώ όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας κι ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας δεν έχει λάβει μέχρι αυτή την ώρα καμία διαταγή συλλήψεως του ιερέα, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε προκαταρκτική έρευνα των δικαστικών αρχών.

Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2IJkSJb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη