Εκδήλωση για τη συγκομιδή της Ελιάς στο Ακράσι

Εκδήλωση για τη συγκομιδή της Ελιάς στο Ακράσι

Η αφετηρία της συστηματικής καλλιέργειας των μεγαλύτερων από τα ελαιόδεντρα αυτά τοποθετείται στον 16ο και τις αρχές του 17ου αιώνα. Πολλά από αυτά τα ελαιόδενδρα έχουν καταστεί σήμερα μνημειακά ως προς τα μορφολογικά και πολιτισμικά στοιχεία τους, το ανάγλυφο του κορμού, το μέγεθος, την ηλικία, τη σύνδεση της παρουσίας και της ζωής τους με τη μυθολογία, την ιστορία, την παράδοση, τη θρησκεία και γενικά τον πολιτισμό του τόπου  Το ελαιόλαδο χάρη στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του, σε ποσοστό 83%, στις βιταμίνες Α και Ε, στα μεταλλικά στοιχεία, όπως το σελήνιο, και τις πολυφαινολικές ουσίες θεωρείται το ιδανικότερο συστατικό μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Με αφορμή την μεγάλη φετινή ελαιοκομική συγκομιδή στην περιοχή του Πλωμαρίου και ειδικότερα στο ορεινά χωριά, Ακράσι, Αμπελικό, Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ακρασίου και ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τους αγρότες των ορεινών χωριών του Πλωμαρίου με θέμα: "Προετοιμασία και συγκομιδή της Ελιάς"  και συγκεκριμένα "πως μπορούμε να βγάλουμε καλύτερο και περισσότερο λάδι".

Ομιλητής θα είναι ο γεωπόνος Βασίλης Γάλλος και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Ακράσι στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιάννης Κοντέλλης.

 

The post Εκδήλωση για τη συγκομιδή της Ελιάς στο Ακράσι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32vEp7C
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη